Μουσείο Τυπογραφείας

Νέα Δημοκρατία: Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα

nea dimokratia«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αντιπαράθεση για το δάνειο του Παύλου Πολάκη.

Στην συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει πως «χθες εν ενεργεία υπουργός πήρε τηλέφωνο και έκανε υποδείξεις στον Ανεξάρτητο Ρυθμιστή του Τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και εξόφθαλμα τον εκβίασε για το πώς θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να κάνει εκείνος σωστά τη δουλειά του. Η είδηση, βέβαια, δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία των κ. Πολάκη και Στουρνάρα. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία» ενώ τονίζει πως «οσον αφορά το προκλητικό δάνειο που πήρε ο καταστροφέας του ΕΣΥ, αλλά ακόμη και το ασύλληπτο θράσος του να ασελγεί στη μνήμη ενός δημοσιογράφου που δικαιώθηκε μετά θάνατον, η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να τον καλύπτει για όλα αυτά ένα μόνον επιβεβαιώνει: Ο Παύλος Πολάκης είναι καθρέφτης του Αλ.Τσίπρα. Μέχρι πότε θα τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας; Διότι τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί τα έχει κάθε πολίτης:

Με ποια κριτήρια η διοίκηση της Τράπεζας χορήγησε καταναλωτικό δάνειο 100 χιλ ευρώ στον αναπληρωτή Υπουργό;
Πόσα άλλα δάνεια τέτοιου ύψους και με αυτά τα κριτήρια έχει χορηγήσει η συγκεκριμένη Τράπεζα; Ιδίως δεδομένου ότι το ακίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο.
Ο κ. Πολάκης είπε ότι έβγαζε στο παρελθόν διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από αυτά που κερδίζει ως βουλευτής και Υπουργός. Γιατί δεν τα έχει δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις του; Μαύρα ήτανε;
Έχει να πει κάτι ο κ. Τσίπρας για το γεγονός ότι ο ανεκδιήγητος υπουργός του συνεχίζει μια νομική αντιδικία με έναν δημοσιογράφο που έχει φύγει από τη ζωή και δικαιώθηκε δικαστικά;
Τι νόημα είχε η χθεσινή ηχογράφηση της συνομιλίας του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα; Και τι άραγε επεδίωκε ο κ. Πολάκης με αυτή την επιλογή του που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα;»

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ενώ η κρατική και ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Τράπεζα Αττικής, παραδέχεται ότι παραχώρησε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ στον εκλεκτό του κ. Τσίπρα αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη, δεν δίνει κανένα στοιχείο για τα παρεμφερή δάνεια που, όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή της, έχει παραχωρήσει σε άλλα φυσικά πρόσωπα. Ενώ, επίσης, αναφέρεται σε δήθεν αντικειμενικά τραπεζικά κριτήρια στη λήψη της απόφασής της, αφήνει αναπάντητο το καίριο ερώτημα που γεννάται: Πώς μπορεί ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας 95.000 ευρώ, το οποίο είναι ήδη υποθηκευμένο για πολύ μεγαλύτερο ανεξόφλητο στεγαστικό δάνειο, να θεωρηθεί ικανοποιητική εξασφάλιση για δεύτερο δάνειο; Τελικά η ανακοίνωση της τράπεζας προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων εκείνων που ζητούν και δεν παίρνουν δάνεια για να καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησής τους, είτε πρόκειται για νοικοκυριά, είτε για επιχειρήσεις»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.