Μουσείο Τυπογραφείας

Νέα διάκριση για τον Μίνω Γαροφαλάκη

Ο Μίνως Γαροφαλάκης, Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανακηρύχθηκε ACM Fellow, από τον διεθνή οργανισμό Association for Computing Machinery (ACM), του μεγαλύτερου και σημαντικότερου οργανισμού επαγγελματιών πληροφορικής παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «μετά την ανακήρυξή του σε ACM Senior Member to 2009 και σε ACM Distinguished Member το 2011, συγκαταλέγεται πλέον και στους ACM Fellows, οι οποίοι αποτελούν την ελίτ του 1% των μελών της ACM παγκοσμίως. Η εξαιρετική αυτή τιμητική διάκριση δίνεται για τη συνεισφορά του σε θέματα επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων, ιδίως όσον αφορά σε ροές δεδομένων, προσεγγιστικές μεθόδους και χειρισμό αβεβαιότητας.
Η ανακήρυξη μελών της ACM σε Fellows βασίζεται στην επιστημονική και επαγγελματική πείρα, καθώς και σε σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της πληροφορικής. Για το έτος 2018 η ACM έχει επιλέξει 56 μέλη ως ACM Fellows για τη σημαντική συνεισφορά τους σε μοντέρνους τεχνολογικούς τομείς, όπως επαυξημένη πραγματικότητα, αλγοριθμική θεωρία παιγνίων, εξόρυξη δεδομένων, αρχιτεκτονική υπολογιστών, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ρομποτική, ασφάλεια συστημάτων και εφαρμογές διαδικτύου. Τα επιτεύγματα των ACM Fellows 2018 υποστηρίζουν τις τεχνολογίες που καθορίζουν την ψηφιακή εποχή και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική και προσωπική μας ζωή»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.