Μουσείο Τυπογραφείας

Νέα δεδομένα μετά την επανέναρξη του ΕΑΚ Χανίων

» Οπως επισημαίνουν με διάφορους… ευφάνταστους τρόπους κατάφεραν να κρατηθούν σε καλή φυσική κατάσταση το προηγούμενο δύσκολο διάστημα

Mε νέα δεδομένα τα οποία περιλαμβάνουν έλεγχο κατά την προσέλευση, προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης και προπόνηση κατά βάρδιες επανεκκίνησαν από την περασμένη Τρίτη το απόγευμα -μετά από δύο μήνες και κάτι- την προετοιμασία τους οι αθλητές στίβου στο ΕΑΚ Χανίων. Οπου πλέον φύλακας ελέγχει την είσοδο ώστε να τηρείται το πρωτόκολλο της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α.

Μετά από συνάντηση που είχαν την Δευτέρα το απόγευμα τα 4 σωματεία που δραστηριοποιούνται στο ΕΑΚ δηλαδή ο ΓΣ Ελ. Βενιζέλος, ο ΑΟ Κύδων, ο Νέαρχος και ο Θησέας Περιβολίων μοίρασαν σε βάρδιες τους αθλητές τους έτσι ώστε να μην βρίσκονται πάνω από 80 την ίδια ώρα στο στάδιο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό οι αθλητές του πρώτου συλλόγου θα κάνουν προετοιμασία τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 19:00 και των υπολοίπων από τις 19:00 έως τις 22:00.
Τα “χ.ν.” επισκέφτηκαν το πρώτο γκρουπ αθλητών την Τρίτη το απόγευμα το οποίο αναφέρθηκε στην νέα καθημερινότητα αλλά και τους τρόπους με τους οποίους προσπάθησε να κρατήσει σε καλό επίπεδο την φυσική του κατάσταση κατά την περίοδο του lockdοwn. Επιστρατεύοντας διάφορους τρόπους οι οποίοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και βραβείο “ευρεσιτεχνίας” όπως σημειώνουν οι αθλητές των ρίψεων και ο προπονητής τους Γιώργος Μήλιος. Διότι οι συγκεκριμένοι στερήθηκαν και τα όργανα κάτι που έκανε πιο δύσκολο το έργο τους και τους ίδιους πιο… εφευρετικούς!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Πιτσιτάκης Εμμανουήλ (ακοντισμός)
Ολοι προσπαθούσαμε να κρατηθούμε σε φόρμα, εμένα ο προπονητής μου βρίσκεται στην Αθήνα, εδώ είναι ο παλιός μου προπονητής.
Ηταν λίγο μπερδεμένο το πρόγραμμα, αλλά είτε στο σπίτι με καμιά άσκηση και με περπάτημα και ποδήλατο προσπάθησα να κρατηθώ σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Πλέον το στάδιο λειτουργεί με ωράρια, κάθε σύλλογος έχει την δική του ώρα και υπάρχει περιορισμός αθλητών για να κρατηθούν οι αποστάσεις και να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

Μπουζάκης Κώστας (δισκοβολία)
Ηταν μία πολύ περίεργη περίοδος η προηγούμενη για όλους, οι αγώνες αναβλήθηκαν, εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε σπίτι μας. Επίσης το διάστημα που ήταν κλειστό το στάδιο φτιάξαμε μία βαλβίδα στον Κλαδισό και κάναμε βολές. Γενικά κάναμε ότι μπορούσαμε αφού ήταν πολύ ζόρικα τα πράγματα. Τώρα εντάξει επανερχόμαστε και ελπίζουμε για το καλύτερο”
Περιμένουμε πλέον την διεξαγωγή των διασυλλογικών πρωταθλημάτων για την πρόκριση στα πανελλήνια στα οποία τα μέλη της εθνικής (σ.σ. όπως ο ίδιος) θα έχουν προτεραιότητα.

Κουτρούλης Νικόλαος (ακοντισμός)
Το προηγούμενο διάστημα ήταν κακό για όλους εμάς που αθλούμαστε και γυμναζόμαστε όλο το χρόνο κυνηγώντας ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Κάναμε ότι μπορούσαμε, όσοι είχαν την τύχη να βγούνε έστω και για λίγο στην εξοχή να κάνουν έστω και μία βόλτα
Οσον αφορά τα όργανα που είναι απαραίτητα για την προπόνηση μας όπως το ακόντιο και τα οποία στερηθήκαμε προσπαθήσαμε να εφεύρουμε διάφορους τρόπους για να συνεχίσουμε με καλύτερες συνθήκες την προετοιμασία μας: με κάνα σκουπόξυλο ή κανένα καλάμι ότι έβρισκε ο καθένας μας.
Πλέον αθλούμαστε ξανά κανονικά λίγο περιορισμένοι προσέχοντας να κρατάμε αποστάσεις και αφού βγάλαμε όλοι την προβλεπόμενη ιατρική βεβαίωση

Φάκου Αννα-Μαρία (ακοντισμός)
Η περίοδος του lockdown ήταν ένα διάστημα που συνέχιζα να προπονούμαι, δεν ήταν τόσο δύσκολο για μένα. Εκανα προπονήσεις με τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία και τώρα τελευταία κολύμβηση. Επίσης προσπαθούσα να προσέχω την διατροφή μου, να μην παχύνω, να μην βάλω κιλά.
Από σήμερα ερχόμαστε σε συγκεκριμένο ωράριο και είμαστε εδώ με τον προπονητή μας τον κύριο Γιώργο (σ.σ. Μήλιο) και αρχίζουμε πάλι δυναμικά.

Κυμιωνή Νίκη (δισκοβολία)
Νομίζω ότι ήμουν σε μία στερητική φάση τους δύο προηγούμενους μήνες, μου έλειπε ο στίβος, το στάδιο, η προπόνηση. Μου έλειψε όλο αυτό που κάνουμε εδώ, να ρίχνουμε τα βάρη. Αλλά εντάξει τα κάλυψα, έκανα γυμναστική κάθε μέρα, ασκήσεις για να διατηρηθώ, πρόσεχα την διατροφή για να χάσω κιλά.
Αυτό που βλέπουμε ότι πλέον υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα. Πρέπει να κρατάμε ταυτότητα και να έχουμε κάποιο πιστοποιητικό, μία βεβαίωση από τον γιατρό ότι δεν έχουμε κορωνοϊό για να μπορέσουμε να μπούμε εδώ στο στάδιο. Επίσης έχουμε συγκεκριμένα ωράρια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο.

Κληματσά Ευαγγελία (σφαιροβολία)
Προσπάθησα και εγώ να κάνω γυμναστική ώστε να μην χάσω τον δυναμισμό που είχα. Εκανα διατάσεις, προσπάθησα και εγώ να χάσω μερικά κιλά, πρόσεχα και εγώ την διατροφή μου όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Προετοιμαζόμαστε για τους επόμενους αγώνες όποτε γίνουν αυτοί.
Οι νέες συνθήκες προπόνησης που αντιμετωπίζουμε είναι λίγο δύσκολες γιατί δεν μπορούν να είμαστε όλα μαζί τα άτομα και κάποιες ώρες να μην βολεύουν ορισμένους αλλά προσπαθούμε πάλι από την αρχή

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μήλιος Γιώργος
Είναι η ώρα που ζητήσαμε και έτσι ξεκινήσαμε πρώτοι μέχρι τις 10 το βράδυ θα μπαίνει ο κόσμος με τέτοια ροή έτσι ώστε να μην ξεπερνάμε τα 80 άτομα μέσα στο γήπεδο.
Εμείς στις ρίψεις πάντα ξεκινάγαμε νωρίς για να μην δημιουργείται πρόβλημα με τα όργανα όταν έμπαιναν και τα πιτσιρίκια. Τώρα μάλιστα επειδή σε πρώτη φάση δεν μπαίνουν μικρές ηλικίες έως 13 ετών και φτιάξανε και τον κλωβό που είχε πρόβλημα, είμαστε πιο ήρεμοι.
Απλά ακολουθούμε το ωράριο και θα μπορούσαμε να πάμε πιο αργά αλλά επειδή τα παιδιά έχουν φροντιστήρια ζητήσαμε να μπούμε νωρίς. Αλλωστε το ωράριο όπως συμφωνήσαμε θα είναι κυλιόμενο και όλοι θα περάσουν από τις διάφορες ώρες.
Για το προηγούμενο διάστημα του lockdοwn προσπάθησα να κρατήσω ειδικά τους ελίτ αθλητές μου σε μία καλή φυσική κατάσταση με κάποια προπόνηση που ίσως να άξιζε και βραβείο …ευρεσιτεχνίας. Ολοι κάναμε κάτι, όλοι προσπάθησαν να κρατηθούν, ο καθένας στο μέτρο του και σύμφωνα με τις δυνατότητες του, απλώς αυτό που θα μπορέσει να κρατήσει τα παιδιά ακόμα και αν έχουν χάσει σε φυσική κατάσταση είναι να γίνουν οι αγώνες. Διότι η πεμπτουσία για κάθε αθλητή είναι ο αγώνας. Πρέπει να υπάρξουν αγώνες για να έχουν τα παιδιά σημείο αναφοράς διότι αλλιώς απογοητεύονται.

Αγωνιστική δράση πιθανόν στα μέσα Ιουλίου
Για την αγωνιστική δραστηριότητα αξίζει να επισημάνουμε ότι από τον ΣΕΓΑΣ γίνεται προσπάθεια να διεξαχθούν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα χωρίς όμως μεγάλες μετακινήσεις. Για παράδειγμα θα γίνουν αγώνες στα Χανιά για τους αθλητές της δυτικής Κρήτης και στο Ηράκλειο για την ανατολική, πιθανόν και η Μάχη της Κρήτης στα Χανιά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα τα οποία όμως θα διεξαχθούν μονάχα με τελικούς και χωρίς προκριματικά. Στους οποίους θα προκριθούν οι καλύτεροι χρόνοι και επιδόσεις όπως θα προκύψουν αυτές από τα διασυλλογικά.
Αν όλα πάνε καλά μέσα Ιουλίου θα αρχίσει η αγωνιστική δραστηριότητα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν αρχές Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.