Μουσείο Τυπογραφείας

Ναγκασάκι

9 Αυγούστου 1945

Με τη δεύτερη πυρηνική βόμβα 9 Αυγούστου 1945 στο Ναγκασάκι ολοκληρώθηκε το μέγα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ, ΜΕ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΥΠΕΡΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΕΡ-ΤΕΡΑΣ

ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ
Στις 9 Αυγούστου μετά τη Χιροσίμα βομβαρδίστηκε το  ιερό λιμάνι της Ιαπωνίας στα Ανατολικά, το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ. Αυτό τούτο το γεγονός αποτέλεσε τη δεύτερη μεγάλη τραγωδία, με πρωτοβουλία και παγκόσμια ιστορική ευθύνη που προσδιόρισαν την τύχη της ανθρωπότητας στο δεύτερο ήμισυ του Μεταχριστιανικού αιώνα.
Προκλητικά την επομένη του βομβαρδισμού ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ  Χάρυ Τρούμαν δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο σημερινός κόσμος είναι άναρχος και δεν υπακούει σε κανένα διεθνή νόμο. Η ατομική βόμβα είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα για να το εμπιστευτούμε στα χέρια του».

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
Ο Μάριος Βερέττας στο βιβλίο του ευθύνη, (σελίδα 126)  σχολιάζει λέγοντας: «Με αυτό τον τρόπο ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι το μυστικό της βόμβας- που στην πραγματικότητα δεν ήταν μυστικό τουλάχιστον στον θεωρητικό τομέα – έπρεπε  να γίνει και να παραμείνει μονοπώλιο των ΗΠΑ.
Βέβαια, γενικώτερα η αμερικανική προπαγάνδα παρουσίασε τους ατομικούς βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι σαν το μοναδικό δυνατό μέσο για τον άμεσο τερματισμό του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Κι ο κόσμος ταλαιπωρημένος από τα δεινά των σφαγών και του μίσους αποδέχτηκε πρόθυμα αυτή την εξήγηση. Η προπαγάνδα πρόσθεσε ότι αν δεν έπεφταν οι δύο πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία οι μάχες που θα συνεχιζόταν στα νησιά του Ειρηνικού για μήνες και για χρόνια θα προκαλούσαν περισσότερους θανάτους.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Η ερμηνεία αυτή πέρασε στην ιστορία σαν η τελική και καθοριστική πράξη πολέμου που ξεκίνησε με την εισβολή του στην Πολωνία και βομβαρδισμό στο Περ Χάρμπορ.
Έχοντας πληρώσει ακριβότερα από τον καθένα το τίμημα της αναμέτρησης με τις στρατιές του Χίτλερ, με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς  και ανυπολόγιστες καταστροφές, δεν μπόρεσαν να δουν με καλό μάτι την εμφάνιση του νέου  παντοδύναμου όπλου στα χέρια της μεγαλύτερης καπιταλιστικής δύναμης του κόσμου.
Έτσι, όχι μόνο δεν συμμερίστηκαν την άποψη πως η ατομική βόμβα  στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι ήταν θείο δώρο για την οριστική ερμήνευση του κόσμου αλλά αντίθετα φοβήθηκαν στην κομμουνιστική πλευρά θα ήταν, ενδεχόμενα, ο νέος στόχος του φρικιαστικού κατασκευάσματος.

Ο ΧΟΝΤΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ
Ξαναγυρνώντας στις 9 Αυγούστου 1945 στις 6 το πρωί ημέρα Πέμπτη ένας άλλος πιλότος, ενός άλλου βομβαρδιστικού Β΄ τράβηξε μια άλλη Μανέλα, στις 11.00  ακριβώς, η βόμβα «Φατ Μαν» (χοντρός άνθρωπος) ενώ, η βόμβα της Χιροσίμα ήταν Little Boy (μικρό αγόρι).
Η βόμβα αυτή είχε μήκος 3.20 μέτρα, πλάτος 1,5 μέτρο και μήκος 3,20 μέτρα, έσκασε στον αέρα στο Ιερό Λιμάνι της Ιαπωνίας, την πύλη της Άπω Ανατολής προς τη  Δύση. Για να γράψει ο Μάριος Βερέττας: «Ως τότε ο κόσμος γνώριζε μόνο τις συμβατικές βόμβες από μπαρούτι, από δυναμίτη, από τρινιτόλη ή άλλα ανάλογα υλικά, που προκαλούσαν ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Συνήθως με το κρουστικό κύμα, δηλαδή τη βίαιη απελευθέρωση αερίων που παρέσυρε ορμητικά τα πάντα στο πέρασμά τους προς κάθε κατεύθυνση.

ΒΟΜΒΕΣ ΕΠΙ ΒΟΜΒΩΝ ΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ
Όμως εκτός από τις κρουστικές βόμβες υπήρχαν και οι εμπρηστικές (όπως αυτές κατέκαψαν το Βιετνάμ)
Αλλά  οι βόμβες μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι άνοιξαν το δρόμο για το Μέγα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Η βόμβα little  boy και βόμβα Φατ Μαν συναγωνίστηκαν στα ίδια επίπεδα της μεγαλύτερης  από τις πιο απάνθρωπες καταστροφικότητες.
Σαν σήμερα 9 Αυγούστου 1945, ώρα 2,30 πμ., από το αεροδρόμιο Τινιαν απογειώνονται δύο Β29 που είχαν σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως αναγνωριστικά

«Ο ΧΟΝΤΡΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ
Περίπου μισή ώρα αργότερα 2,56 ξεκίνησαν άλλα τρία  «Β΄29» που είχαν σκοπό και είχαν αποστολή να κινηματογραφήσουν το τρομερό έγκλημα της ρίξης και έκρηξης της βόμβας Ενώ το τρίτο, που είχε την βόμβα μαζί του είχε 13μελές πλήρωμα με κυβερνήτη τον Τσαρλς Λουάνι μεταφέρει τη βόμβα «χοντράνθρωπο» όπως ήδη έχουμε αναφέρει. Αυτή η βόμβα ο χοντράνθρωπος -FAT MAN- ζυγίζε 4.500 κιλά και ήταν βαμμένη κίτρινη με πτερύγια μαύρα. Παρά τις δυσκολίες της ατμόσφαιρας, τελικά ώρα 11,1 της 4ης Αυγούστου ο «FAT MAN» απελευθερώνεται από την κοιλιά του σκάφους… Ύστερα από 52,5 δευτερόλεπτα «μια λάμψη που δεν την αντέχουν τα μάτια, δημιούργησαν μια αστρική θερμότητα και ένα κύμα τρομακτικής πίεσης.
Κονιορτοποιήθηκαν τα πάντα σε έκταση τριών-τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων από το σημείο μηδέν, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, ενώ  ορμητική καταιγίδα φωτιάς κατέστρεψε τα πάντα.

ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Από τότε  η ανθρωπότητα ολόκληρη αντιμετωπίζει εφιαλτικά τον πυρηνικό κίνδυνο τόσο από τις πυρηνικές δοκιμές, και την τρομερή μόλυνση που επιφέρουνε οι γενεσιουργές εναρκτήριες βόμβες που έχουν εκτοξευθεί όσο και από τις πυραυλικές εκτοξεύσεις, αλλά και πυρηνικές εγκαταστάσεις για ηλεκτρική ενέργεια, παρά το γεγονός ότι η πυρηνική ενέργεια στην ειρηνική της αξιοποίηση χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς. Όμως η πυρηνική μόλυνση του κόσμο που χρησιμοποιείτε σε όλους τους τομείς  από τα πυρηνικά ΤΕΡΑΤΑ των Μεγάλων εξουσιαστών, έχει δημιουργήσει την αγωνία ότι σε κρίσιμες στιγμές σήμερα μπορεί να επέλθει μια ολική πυρηνική καταστροφή.
Αλλά και τώρα δεν οι βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι αλλά είναι νέες προκλητικές για τον ελληνικό λαό και τον κόσμο πρωτοβουλίες των ΗΠΑ με αεροπλάνα Leaser ακτίνων που κάνουν  δοκιμές πάνω από την Ελλάδα για την χρησιμοποίηση των Leaser όπλων, όπως το αεροπλάνο Air Force Unveils Combat ‘Laser Guns’ On ‘AC-130′ Gunships.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.