Μουσείο Τυπογραφείας

Ν. Μαριάς: STOP στους Πλειστηριασμούς Πρώτης Κατοικίας

mariasΤον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους οι φτωχοποιημένοι από τα μνημόνια Έλληνες, από την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας επεσήμανε ο Προέδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 13/3/2019.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης Τσίπρα όσο και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που, όχι μόνο δεν επέλυσαν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, αλλά το άφησαν να διογκωθεί. Υπογράμμισε, δε, την κατάφορη αδικία σε βάρος των Ελλήνων που υπερχρεώθηκαν με τα Μνημόνια για να σώσουν τους δανειστές και τις τράπεζες και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, αφού η κυβέρνηση «ρίχνει τους δανειολήπτες βορά στους τοκογλύφους».

Η μόνη λύση είναι η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών, που θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια στην τιμή της πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια, τόνισε, επαναλαμβάνοντας, για πολλοστή φορά, την πρότασή του για τη δίκαιη και οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Κατά την παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επεσήμανε: «Μιλούμε για τα κόκκινα δάνεια στην Ένωση, τη στιγμή που στην Ελλάδα οι φτωχοποιημένοι από τα Μνημόνια Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια. Παρότι ο Ελληνικός λαός, με την υπερχρέωσή του λόγω Μνημονίων, έσωσε τους ξένους δανειστές, αλλά και τις τράπεζες, παρότι η Ελλάδα χρεώθηκε με 288 δισεκατομμύρια ευρώ, τελικά η τρόικα με επικεφαλής την ΕΚΤ και τον Ντράγκι απαιτούν από τις τράπεζες το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια, αντί πινακίου φακής.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, άφησαν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων να διογκωθεί. Τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα καταργεί την προστασία πρώτης κατοικίας και ρίχνει τους δανειολήπτες βορά στους τοκογλύφους. Μόνη λύση η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών με κρατική παρέμβαση που θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια στην τιμή πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια, πρόταση που υποβάλαμε εδώ και δύο χρόνια».

Και κατέληξε: «Stop εδώ και τώρα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτό θα πρέπει να είναι το κεντρικό σύνθημα και στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Γιατί για την Ελλάδα υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»»

Το σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.