Μουσείο Τυπογραφείας

“Μπάχαλο” περιοπής!!

Το κλίμα ηρεμίας και εφησυχασμού, που είχε φανεί τους καλοκαιρινούς μήνες, μακριά από πολιτικές συγκρούσεις εντάσεις και εξάρσεις, με το κλείσιμο του φθινοπώρου, πάει σιγά-σιγά να τελειώσει. Οι προσδοκίες, ότι η νέα πολιτική κατάσταση θα φέρει καρπούς, δεν ικανοποιούνται και ο δρόμος να εμπεδωθεί το πνεύμα της ανασυγκρότησης, κρύβει κινδύνους.
Ο στόχος για την επιστροφή στην κανονικότητα, που υπήρχε πριν τα χρόνια της κρίσης, προϋποθέτει την αλλαγή του πολιτικού ήθους και ύφους. Χρειάζεται να εξυγιανθεί η πολιτική ζωή, που είναι συνυφασμένη με την οικονομική διότι προκαλούνται συγκρούσεις συναισθημάτων μεταξύ των επιθυμητών και αυτών που μπορούν να γίνουν.
Η διαφθορά δεν εκλείπει με ευχολόγια και μάλιστα, όταν οι Ελληνες πολίτες έχουν σχηματίσει την ιδέα, ότι συμβαδίζει με την άσκηση της εξουσίας. Τα συμφέροντα είναι πολλά και όσο δεν μπαίνει κάποιος αποτελεσματικός φραγμός, να εκλείψουν πολιτικές αδυναμίες, οι εμπλεκόμενοι θα ισχυροποιούνται και θα “κουνάνε το δάχτυλο”. Αν το “κράτος” που λέει ότι σέβεται τους πολίτες, δεν μάθει να σέβεται πρώτα τον εαυτό του, και να το δείχνει εμπράκτως, μην περιμένει κανείς εξυγίανση της πολιτικής και εξάλειψη της διαφθοράς. Οποιοι προσπάθησαν να θίξουν τα “κακώς κείμενα” “έφαγαν τα μούτρα τους”. Η κοινωνία, όπως έχει διαμορφωθεί κάνει τους ανθρώπους, να είναι ολιγόπιστοι, επιφυλακτικοί και να θεωρούν τους κρατούντες εχθρικούς τους, αφού δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους. Οι πολίτες αλληλοϋπονομεύονται με ολέθρια αποτελέσματα.
Αυτά είναι τα ορατά. Υπάρχουν και τα κρυφά, που έχουν δραστική επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, οι οποίοι οδηγούνται στο να αγνοούν τους φραγμούς, που θέτουν οι νόμοι.
Ας έρθουμε στο θέμα, που έχει δώσει τροφή στα Μ.Μ.Ε. και κυριαρχεί σκανδαλωδώς με ρεπορτάζ και άρθρα έγκριτων δημσιογράφων. Και τούτο συνέβη μετά τα γεγονότα που πήραν διαστάσεις με την παρακολούθηση από “ανήλικους” της ταινίας “Τζόκερ”. Πόσο υποκριτικό είναι το “ακατάλληλο” για ανηλίκους, όταν αυτοι έχουν μάθει να “χακάρουν” τις “κλειδωμένες” απ’ τους γονείς τους αισθησιακές και βίαιες σκηνές στο ίντερνετ; Τι μπορεί να ωφελήσει μια τέτοια ταινία; Το ότι άρεσε σε μερικούς είναι προσωπική υπόθεση. Ετρεξαν να το ανακοινώσουν απ’ το facebook, διότι προβάλλει «τη συστημική ταξική βία που γενά το ταξικό μίσος και την εξέγερση των από κάτω σε ένα… μιντιακό σύστημα…»!! Πρόκειται για απίστευτες σκηνές ωμότητας!
Οι απόψεις για το διακύβευμα του έργου διϊστανται. Είναι φανερό ότι πρόκειται περί ταινίας υπέρ της πολιτικής ανυπακοής και κατά της υποχρεωτικής λιτότητος, υπέρ της πρόκλησης αμφισβητήσεως της πολιτικής εξουσίας και της άρνησης υποταγής στο νόμο, που βιαίως επιβάλλεται από το “κράτος”. Η ταινία στοχοποιείται όχι μόνο για την ακαταλληλότητά της, να την παρακολουθήσουν ανήλικοι, αλλά για το επαναστατικό της υπόθεσης που έχει σχέση με την παραβατικότητα και την τρέλλα εξαιτίας των εκφράσεων του πρωταγωνιστή, που νοσεί ψυχικώς.
Ευδοκίμησε ο θόρυβος γύρω απ’ την ακαταλληλότητα της ταινίας “διαφθορέα της κοινωνίας” αφού παρουσίασε τεράστια εισπρακτική επιτυχία μετά την κρίση, που διανύει ο κινηματογράφος, λόγω ραγδαίας εξάπλωσης των ιντερνετικών προϊόντων και της τηλεόρασης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.