Μουσείο Τυπογραφείας

Μουσικές εκδηλώσεις

Σειρά από μουσικές εκδηλώσεις οργανώνονται στα Χανιά ενώ στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Βενιζέλειο Ωδείο θα βρεθεί η σχέση των νέων με την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης.

Συγκεκριμένα:

“ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ”
Εκδήλωση: “Νέοι και Κρητική Παραδοσιακή Μουσική” θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών σε συνεργασία με τον Δήμο Κισσάμου και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου στο πλαίσιο προβολής του Μουσείου Μουσικών Κρήτης.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες από το Μουσικό Σχολείο Χανίων, τα Ωδεία και τις Σχολές Παραδοσιακής Μουσικής του Ν. Χανίων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ριζίτικα από τον Ιστορικό Λαογραφικό Καλλιτεχνικό Σύλλογο “Κρητικές Μαδάρες”, καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Βενιζέλειου Ωδείου, Ιωάννη Αντωνογιαννάκη, χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών, Στέλιο Κουνελάκη, ομιλία από τον δάσκαλο – διευθυντή του 3ου δημοτικού σχολείου Κισσάμου, Αντώνη Σπανουδάκη για το ρόλο του Μουσείου Μουσικών Κρήτης στην εκπαίδευση.
Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση νέων μουσικών.
Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και παρεμβάσεις και η εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει ο δάσκαλος – ειδικός παιδαγωγός, Γιώργος Κανδαράκης, θα κλείσει με κοπή πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών.

ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ
Για δεύτερη χρονιά οργανώνεται στα Χανιά το “μικρό φεστιβάλ μουσικών δημιουργιών – σε Στίχους & Μουσική” την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στο “Βυρσοδεψείο” στα Ταμπακαριά με ελεύθερη είσοδο.
Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές, φέτος θα φιλοξενηθούν τρία μουσικά σχήματα, το καθένα με το δικό του ύφος και τη δική του προσφορά στην πρωτότυπη μουσική δημιουργία:
•Οι CORETHEBAND οι οποίοι «ξεκινώντας από τα Χανιά ως μαθητική μπάντα, έχουν παρελάσει σε ελληνικές και διεθνείς μουσικές σκηνές, με πολλά βραβεία και διακρίσεις, Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “I (don’t) know”».
•Οι Gemma από το γειτονικό Ρέθυμνο. Παραδοσιακοί ήχοι συναντούν ροκ στοιχεία και συνθέτουν τον ξεχωριστό ήχο των Gemma.
•Οι Hide n seek -Hidden Sick από τα Χανιά, μια δυναμική alternative rock μπάντα, γνωστή από πολλά φεστιβάλ της πόλης, αλλά και από την επιτυχημένη παρουσία τους στο Schoolwave Festival.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Τον συνθέτη Σταύρο Σοφιανόπουλο φιλοξενεί το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ. Μαζί του, στο τραγούδι η Ναταλία Ρασούλη, στο τσέλο ο Στέφανος Γιαννόπουλος, στο φλάουτο η Σοφία Μαυρογενίδου, στην κλασική κιθάρα ο Αριστείδης Χατζησταύρου, στην ακουστική κιθάρα, ο Αχιλλλεάς Περσίδης, στο πιάνο ο Σταύρος Σοφιανόπουλος και στο μπάσο ο Γιώργος Θεοδωρακάκος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.