Μουσείο Τυπογραφείας

Μνήμη ενός ανθρώπου της προσφοράς από το δήμο Αποκορώνου

» Δημοτικό Πάρκο Γεώργιος Χαρ. Παπαδάκης στη Γεωργιούπολη

Εναν άνθρωπο της προσφοράς, τον αείμνηστο Γεώργιο Παπαδάκη, τίμησε ο Δήμος Αποκορώνου, δίνοντας το όνομά του στο πάρκο της Γεωργιούπολης.

Oπως επισημάνθηκε, ο Γεώργιος Παπαδάκης ήταν ένας ξεχωριστός Αποκορωνιώτης ευεργέτης. Ο ίδιος ήταν ανώτατος αξιωματικός ε.α. Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότος και πρώην δήμαρχος Γεωργιούπολης, τουριστικός επιχειρηματίας και Άρχοντας Ορφανοτρόφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Η δημοτική Αρχή Αποκόρωνα πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στην μνήμη του ονοματοδοσία στο πάρκο Γεωργιούπολης, ως ένδειξη τιμής για όσα έχει προσφέρει στην επαρχία και στην κοινωνία, γενικότερα. Της τελετής του αγιασμού ονοματοδοσίας του πάρκου προηγήθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον οικογενειακό Ιερό Ναό των Αγίων Χαραλάμπους και Δημητρίου στον χώρο της ξενοδοχειακής μονάδας “PilotBeach Resort”, για να ακολουθήσει το ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντος και τρισάγιο στο παρακείμενο της Εκκλησίας μνήμα του.

Με δήλωση του στα «Χ.ν.» ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπογράμμισε τα εξής: «Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον μακαριστό Γεώργιο Παπαδάκη, έναν άνθρωπο με πολύπλευρη δράση, έναν ξεχωριστό δημότη του Αποκόρωνα, έναν άνθρωπο που με τη δική του παρουσία τίμησε τον τόπο του, έδωσε την δική του αύρα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, στο επιχειρίν και φυσικά στην Πολεμική Αεροπορία την οποία υπηρέτησε μέχρι τα υψηλά αξιώματα, αλλά κυρίως με το φιλανθρωπικό του αθόρυβο έργο. Αυτόν τον άνθρωπο τιμά σήμερα ο Δήμος Αποκόρωνα δίνοντας την ονοματοδοσία στο πάρκο Γεωργιουπόλεως στη μνήμη του ως ελάχιστη τιμή προς τον άνθρωπο αυτό ούτως ώστε οι επόμενες γενιές έχοντας τέτοια πρότυπα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας να πορεύεται όπως κι εκείνος πορεύτηκε στη ζωή του υπηρετώντας υψηλά ιδανικά και αξίες στον υπέρτατο βαθμό».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, κατά την παράθεση κεράσματος και γεύματος από την οικογένεια του εκλιπόντος εντός της ξενοδοχειακής μονάδας, αναφέρθηκε εκ νέου με ομιλία του στις ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις του τιμώμενου. Για τον ίδιο επίσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου Αντώνης Κοτσιφάκης διαβάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου, ενώ τελετάρχης στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αποστολάκης. Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών – Παράρτημα Χανίων – Ρεθύμνης, Αντώνιος Καμπιανάκης αντιπτέραρχος ε.α. υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι «με χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Αποκόρωνα, να τιμήσει τον αείμνηστο συνάδερφό μας  Πτέραρχο Γεώργιο Παπαδάκη. Τιμώντας την μνήμη του κ. δήμαρχε τιμάτε ένα Έλληνα Αξιωματικό, ο οποίος για τρεις και πλέον δεκαετίες υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την πατρίδα και την Πολεμική μας Αεροπορία, όπως ακριβώς ορίζει ο όρκος που έδωσε εξερχόμενος από τη Σχολή Ικάρων το 1953. Τιμάτε ένα συνάδερφο μας που μετά την αποστρατεία του εντάχθηκε ενεργά, μέλος στην Ένωση μας και απλόχερα, αθόρυβα και σεμνά, μας στήριξε σε κάθε μας πρωτοβουλία. Μας βοήθησε να δημιουργήσουμε, να αποκτήσουμε και να οργανώσουμε το Παράρτημα μας, να κατασκευάσουμε το Μνημείο Πεσόντων της Αεροπορίας στα Χανιά, τιμώντας έτσι τους συναδέρφους μας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος…».

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής αναφερόμενος στις πολλαπλές πετυχημένες δράσεις του μακαριστού σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής του ζωής, επεσήμανε : «Θεωρώ ότι ήταν αρκετά μπροστά από την εποχή του βάζοντας στόχους τους οποίους με επιμονή, υπομονή και με την δύναμη της ψυχής του, τους πετύχαινε για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Επομένως, τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουνε και αφήνει στα παιδιά του και τους απογόνους του γενικότερα ένα “Βαρύ” φορτίο να συνεχίσουνε αυτή τη διαδρομή». Συγκινητική ήταν επίσης η πλούσια περιγραφή του βιογραφικού του τιμώμενου καθώς και της μεγάλης φιλανθρωπικής διακονίας του από τον Επίσκοπο Δορυλαίου Δαμασκηνό Λιονάκη τονίζοντας, επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, τα εξής: « Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Γέρων Δέρκων Απόστολος σήμερα χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και συγκίνηση την απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου και ολοκλήρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία του πάρκου εις το όνομα του μακαριστού μεγάλης εμβέλειας πνευματικού ανθρώπου Άρχοντος Ορφανοτρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γεωργίου Παπαδάκη».

3 Σχόλια

 • [coba] ~ ~ ~ Απάντηση

  Σωστα έπρεπε να τιμηθεί ο αειμνηστος πτεραρχο Γεωργιο Παπαδακη που είχε διατελέσει Δημαρχος Γεωργιουπολης όπως καιρος ειναι να τιμησει κ η Δημοτικη Αρχη του Αποκορωνα κ τον αειμνηστο ετερο Δημαρχο Γεωργιουπολης Προεδρο του Δημοτικου Συμβουλιου του Αποκορωνα Νομαρχιακο Συμβουλο Χανιων κ πρώτα απ’όλα Γιατρο της περιοχης του Αποκορωνα Φερδινανδο Μαρικακη!!!!!!!

 • [coba] ~ ~ ~ Απάντηση

  Σωστα έπρεπε να τιμηθεί απο την Δημοτικη Αρχη του Αποκορωνα ο αειμνηστος πτεραρχος Γεώργιος Παπαδακης που είχε διατελέσει Δημαρχος Γεωργιουπολης όπως καιρος ειναι να τιμησει η Δημοτικη Αρχη του Αποκορωνα κ τον ετερο πρώην Δημαρχο Γεωργιουπολης Προεδρο του Δημοτικου Συμβουλιου του Αποκορωνα Νομαρχιακο Συμβουλο Χανιων κ πρώτα απ’όλα Γιατρο της περιοχης του Αποκορωνα Φερδινανδο Μαρικακη!!!!!!!!!!!

 • [ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΕΠΤΙΔΗΣ ΣΥΝΤ/ΧΟΣ ALPHA BANK] ~ ~ ~ Απάντηση

  ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ . ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΕ ΦΙΛΟ , ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ .ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΟΣ ΤΕΛΕΙΩΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ .ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.ΑΜΗΝ
  ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΕΠΤΙΔΗΣ
  ΣΥΝΤ/ΧΟΣ ALPHA BANK

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.