Μουσείο Τυπογραφείας

Μνήμες από τη Μικρά Ασία

Εγκαινιάστηκε προχθές το βράδυ η έκθεση φωτογραφίας από τον Σύλλογο Μικρασιατών σε συνεργασία με  την ΚΕΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ με  «αγαπημένα πρόσωπα από την Αλησμόνητη Πατρίδα της Καρδιάς μας, την πολύπαθη και χιλιοτραγουδισμένη Ιωνία».
Hέκθεση η οποία πραγματοποιείται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ),  θα παραμείνει κλειστή σήμερα και μέχρι την Κυριακή, λόγω των καιρικών συνθηκών και θα λειτουργήσει ξανά από την Δευτέρα 1 έως την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί από 11 π.μ. έως 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ..
Τα εγκαίνια έγιναν με αγιασμό που τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας Χανίων π. Δημήτριος Λιόλιος.
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Συλλόγου, Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «στην έκθεση φωτογραφίας θα δούμε αγαπημένα πρόσωπα από την αλησμόνητη πατρίδα της καρδιάς μας, την πολύπαθη και χιλιοτραγουδισμένη Ιωνία καθώς επίσης και από άλλες αγαπημένες περιοχές της Μικράς Ασίας».
Η ίδια σε δήλωσή της σημείωσε ότι «η κάθε φωτογραφία έχει την δική της ιστορία όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι κάτοχοι τους και αυτό μας δίνει το έναυσμα να πραγματοποιήσουμε μία έρευνα βάσει των στοιχείων που μας έδωσαν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα» και ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους  τον Βασίλη Κοτρώτσο και την Τατιάνα Τουζλούκωφ.
Η βραδιά των εγκαινίων περιελάμβανε διάφορα κεράσματα και Μικρασιάτικους χορούς που χόρεψαν χορευτές και χορεύτριες του χορευτικού Ομίλου “ Αροδαμός”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.