Μουσείο Τυπογραφείας

Μητσοτάκης: Tροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

Στη Βουλή θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τροπολογία για τη μείωση του αφορολόγητου. Επίσης δήλωσε ότι «Κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», σε συνέντευξή του στον ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, αναφερόμενος στην τραγωδία στην Καλαμάτα και πρόσθεσε: «Και δεν αναφέρομαι μόνο στις σαΐτες της Καλαμάτας αλλά και στις μπαλωθιές. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ανεξάρτητη χρήση όπλων και να μην έχουμε άλλα τραγικά περιστατικά».

Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι την άλλη εβδομάδα η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. «Προκαλώ λοιπόν τον κ. Τσίπρα αντί να υπόσχεται στα λόγια ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να την προσυπογράψει», είπε.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα ότι εκπροσωπεί την ελίτ και όχι τους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως οι πολιτικές που προωθεί η ΝΔ και ο ίδιος είναι πολιτικές ενίσχυσης των πολλών . Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε την οριζόντια μείωση των φόρων για την οποία έχει δεσμευτεί και τη δημιουργία καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας, ενώ έφερε ως παράδειγμα και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όπως είπε, το πιο γνωστό όνομα είναι ο Πέτρος Κόκκαλης.

Παράλληλα προεξόφλησε πως οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για μείωση φόρων δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν Έλληνα.

Σχετικά με τη 13η σύνταξη, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ που είπε τόσα ψέματα όταν ήξερε ότι θα κερδίσει στις εκλογές, δεν θα διστάσει να πει άλλα τόσα, τώρα που χάνει; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη, διευκρίνισε, ενώ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε πως θα αναμένει τις δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες θα σεβαστεί και θα τα δώσει με τρόπο που αντέχει δημοσιονομικά η οικονομία.

Ερωτηθείς για την πρόταση μομφής κατά Πολάκη επιβεβαίωσε ότι αυτή θα κατατεθεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τον καλύπτει και χαρακτήρισε τον πολιτικό βίο του κ. Πολάκη χυδαίο, προσβλητικό και φασιστικό.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ έχει κάνει στροφή προς την ακροδεξιά, τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος χορηγός της σήμερα στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας και πως η ΝΔ είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά».

Επιπλέον καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «επί τέσσερα χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής», ενώ θύμισε ότι «με τη Χρυσή Αυγή πήγε να περάσει τον εκλογικό νόμο», όπως και ότι μαζί με την ακροδεξιά τοποθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. «’Αρα ας είναι προσεκτικός ο κ. Τσίπρας -ο οποίος και σήμερα ακόμα καλύπτει τον κύριο Καμμένο στις αιτήσεις του για την άρση ασυλίας- όταν μιλάει για ακροδεξιά. Έχει πολύ λερωμένη την φωλιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε, δε, πως μόνο η κεντροδεξιά μπορεί να ανασχέσει αποτελεσματικά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Το μεγαλύτερο ανάχωμα σήμερα σε οποιαδήποτε ακροδεξιά είναι προφανώς μία ισχυρή κεντροδεξιά, μία σοβαρή, υπεύθυνη, φιλελεύθερη, αστική, λαϊκή κεντροδεξιά. Εμείς είμαστε το ανάχωμα στην ακροδεξιά», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.