Μουσείο Τυπογραφείας

…Μητέρα…

Χριστός Ανέστη!
Καλωσόρισμα Συλλόγου.
Υμνούμε τη Μεγάλη Μάνα. Απόδοση ύμνων στην Παναγία από τον αιδ. Διονύσιο και ιεροψάλτη Κων. Ορφανουδάκη.
Εισαγωγή προγράμματος
…Κολυμπάρι το απόγευμα της Κυριακής. Η μάνα, “γιορτάζει”!
Και ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ…
Καθημερινά όπου γης…
Υποκλινόμαστε, στους ρόλους της, τις θυσίες της, την προσφορά της, την αγωνία, τους αγώνες της. “Μητέρα – Πεθερά – Γιαγιά = Μάνα Μοναδική”. Ήταν το θέμα, που ανέπτυξε η κεντρική ομιλήτρια κ. Αριστέα Σποντιδάκη, κοινωνική Λειτουργός στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Πλατανιά.
Δίχως να κουράσει η γλυκύτατη Αριστέα, μπόρεσε να δώσει και ρεαλιστικά στοιχεία του σύγχρονου τοπίου, αλλά και τρυφερότητα και λυρισμό, που άγγιξε τις καρδιές για τη μάνα της ζωής μας, πρόσωπο εμβληματικό, ούτως η άλλως, αγαπημένο, καθαγιασμένο, δικό μας…
Εξάλλου, ωραία και η προσέγγιση, η εμπνευ

σμένη προσέγγιση, στη σχέση μάνας κόρης, που μας παραχώρησε και η συγγραφέας κα Δέσποινα Τραχαλάκη με τη συντροφιά της…
Ενα μονόπρακτο, σύντομο, ζωντανό με “εικαστικά χαρίσματα” απολύτως εναρμονισμένο με την Ημέρα!…
Μια δραματοποίηση ποιήματος, δικού της, με τις ερμηνείες του, την μουσική του, το σκηνικό του αφήγημα. Μια χαρά παρουσίαση.
“Μάνα εσύ, κόρη εγώ” απέδωσαν οι κυρίες, Αφροδίτη Χρυσουλάκη, Ντένια Καραβασιλειάδη, Τόνια Φραγκιουδάκη, και η ίδια η κα Τραχαλάκη.
Η Μουσική, από την Ευανθία Κουκουράκη, επιμελημένη, με την ποιότητα έντεχνων δημιουργών…
Ωραία πράγματα… Γι’ αυτό χειροκροτήθηκαν θερμά…
Φιλόξενα πράγματα… Μεζέδες και κρασάκι από τις κυρίες του Συλλόγου και φίλους… Γι’ αυτό… τιμήθηκαν ευχαρίστως!…
Αγαπησιάρικα πράγματα…
Γι’ αυτό συγκίνησαν την ψυχή. Το αναμμένο κεράκι από την πρόεδρο, για να τιμηθούν όπως είπε, οι απούσες μανάδες μας… Κι ένα βασιλικό σγουρό – σγουρό, στη γλαστρίτσα του, με τη μυρωδιά του να… φλυαρεί, για όλες μας, από την ίδια που τον προσέφερε στο τέλος.
Η πρόεδρος λοιπόν του Συλλόγου, η κα Κατερίνα Χριστοδουλάκη, φίλη από τα παλιά, συντόνισε το όλο πρόγραμμα πολύ ικανοποιητικά.
Τη βραδιά χαιρέτισαν ο πατήρ Διονύσιος, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλακωνάκης αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος αθλητισμού κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης, η κ. Μπασιά Αμαλία που πάντα τιμά τις εκδηλώσεις μας, ο κ. Κουλετάκης εκπαιδευτικός, η γράφουσα και αρκετοί άλλοι, των οποίων τα ονόματα δεν θυμούμαι ή δεν γνωρίζω.

Η εκκλησίτσα του Αγίου Αντωνίου, απέναντι από το στέκι του Συλλόγου, μικρή – μικρή σαν… αχιβάδα αγιογραφημένη, απέλυε σιγανά, γλυκά “δοξαστικές συμφωνίες” για την Τιμώμενη Μητέρα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.