Μουσείο Τυπογραφείας

Μοιραστείτε τη φροντίδα των παιδιών και βελτιώστε την ερωτική σας ζωή

Τα ζευγάρια που μοιράζονται την φροντίδα των παιδιών τους έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με αμερικανική δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

Η «Marital and Relationship Study» διεξήχθη το 2006 με τη συμμετοχή 487 οικογενειών και στόχος ήταν να καταγραφούν ποιοτικά χαρακτηριστικά του έγγαμου βίου μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν λοιπόν ότι στα ζευγάρια όπου στις γυναίκες αναλογούσε κυρίως η φροντίδα των παιδιών, είχαν το χειρότερο σκορ ως προς την ικανοποίηση που αντλούσαν από τη σχέση τους αλλά και την ερωτική τους ζωή.

Αντιθέτως, στα ζευγάρια που η ανατροφή των παιδιών μοιραζόταν εξίσου μεταξύ των συντρόφων, η συναισθηματική και σεξουαλική ικανοποίηση ήταν μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τον Δρ Ντάνιελ Καρλσον, επίκουρο καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια «ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της μελέτης είναι ότι η φροντίδα των παιδιών έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα της σχέσης του ζευγαριού, περιλαμβανομένης και της ερωτικής ζωής. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις περιπτώσεις που ο πατέρας ήταν κυρίως επιφορτισμένος με την φροντίδα των παιδιών, αυτό δεν είχε αρνητική επιρροή στην σεξουαλική ζωή του ζευγαριού»

ΠΗΓΗ: IN.GR

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.