Μουσείο Τυπογραφείας

Μηνύματα Μέρκελ

Οταν, προ εποχής Τσίπρα, η κα Μέρκελ επεσκέπτετο την Ελλάδα οι Συριζαίοι φώναζαν “go back κα Μέρκελ”. Τώρα υπάρχουν πολλοί λόγοι, να λένε “wellcome κα Μέρκελ”. Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ήταν πολλάκις συζητητής μαζί της, μετά τη μεταστροφή του και τη σταδιακή μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αριστερής απόχρωσης.
Αυτές τις ημέρες, που ο Ιανουάριος βρέχει προβλήματα, κυρίαρχο θέμα στη χώρα μας είναι η επίσκεψη της κα Μέρκελ. Εν μέσω του αναμενόμενου πολιτικού ψύχους, λόγω των αντιδράσεων του αρχηγού του ετέρου συγκυβερνώντος κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποδεχθήκαμε την κα Μέρκελ, για την οποία έχει χτυπήσει το καμπανάκι της… συνταξιοδότησής της.
Γιατί επελέγη αυτός ο χρόνος επίσκεψης τη χρονική συγκυρία, που τα πολιτικά τεκταινόμενα είναι ρευστά; Ερχεται παραμονή της ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην ΠΓΔΜ της Συμφωνίας, η οποία θα αποσταλεί στην Ελλάδα να επικυρωθεί απ’ το κοινοβούλιό της. Ποιοι λόγοι ανάγκασαν τις δύο κυβερνήσεις να πάρουν αυτή την απόφαση; Τι έρχεται να πάρει η κα Μέρκελ, αφού είναι γνωστό ότι τίποτα δεν μπορεί να δώσει; Εχει αποκλείσει ακόμα και την επιστροφή του κατοχικού δανείου! Διαψεύσθηκε, ότι θα ετακτοποιείτο το θέμα μετά τη συμφωνία “4+2”, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «τα θέματα Γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά διευθετηθεί». Ωστόσο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιτροπής της Βουλής για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Αποστέλλεται, λοιπόν, η κα Μέρκελ απ’ το “Ιερατείο των Βρυξελλών” να κομίσει μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνσιν να τακτοποιήσει ορισμένες εκκρεμότητες, κυριότερη των οποίων είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος επίσκεψης. Θα τολμήσει, άραγε, κάποιος να τη ρωτήσει αν έγινε συνδιαλλαγή για το Σκοπιανό με ανταλλαγή τις συντάξεις του 2019; Ερχεται την πιο ακατάλληλη στιγμή, που κρίνεται η επιβίωση της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, ο οποίος θεωρείται “το πιο καλό παιδί για όλες τις δουλειές” και τούτο διότι ο Ελληνας πρωθυπουργός κατάφερε να υλοποιήσει πιστά όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, ελαχιστοποιώντας τις κοινωνικές αντιστάσεις. Μπορεί να τελείωσαν τα μνημόνια, δεν έπαψαν να υπάρχουν υποχρεώσεις, τις οποίες αν ο κ. Τσίπρας απεξαρτηθεί απ’ τον κ. Καμμένο, είναι ζήτημα πώς θα τις εκπληρώσει μόνος του.
Μετά τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας προσαρμόσθηκε. Ολοκλήρωσε μια νοσηρή αυταπάτη μετασχηματίζοντας μια αντιευρωπαϊκή πολυσυλλεκτική πολιτική κίνηση, που είχε χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής αριστεράς, σε κόμμα Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ενσωματώθηκε στον Ευρωπαϊκό περίγυρο θεαματικά και αφού διαπιστώνει την αλλαγή της κοινωνικής νοοτροπίας, επιδιώκει, όσο του επιτρέπουν οι περιστάσεις, τη μετατόπιση μερικών πολιτικών απ’ τις διακηρυχθείσες θέσεις του προς τις δικές του απόψεις. Αυτό θυμίζει κάτι απ’ την εκτροπή του ‘65.
Οσον αφορά την επίσκεψη Μέρκελ, η οποία αποδεικνύεται μετρ της πολιτικής επιβίωσης, είναι δεδομένο ότι μπορεί να φέρει ακόμα και τον κ. Μητσοτάκη σε δύσκολη θέση για την εξέλιξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμεινε 18 χρόνια στο τιμόνι των Χριστιανοδημοκρατών και δεν θέλει να φύγει απ’ την Καγκελαρία πριν λήξει η θητεία της το 2021, αν και εξελέγη στην αρχηγία του κόμματος η 56 ετών Ανεγκρέτ Καρενμπάουερ.
Μην μας διαφεύγει ότι πριν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ είχε επισκεφθεί τα Σκόπια εκφράζοντας τη συμπαράστασή της προς τον Ζάεφ. Καταλαβαίνουμε τώρα τι κάνει «νιάου νιάου στα κεραμίδια»!

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ 12 Ιανουαρίου 2019 ~ 14:39 ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,αν κρίνουμε τα γεγονότα με το δόγμα συμφερόντων Θουκυδίδη εύκολα θα καταλήξουμε στα παρακάτω συμπεράσματα:1)Η γερμανίδα καγκελάριος εξυπηρετεί ,ως οφείλει,τα συμφέροντα της χώρας της και των γερμανών πολιτών που την εξέλεξαν.Επομένως γιατί να μην υποστηρίζει το έκτρωμα των Πρεσπών,μήπως είναι τα ιμάτια της πατρίδος της που διανέμονται στις ρούγες των Βαλκανίων;Αντιθέτως οι γερμανικές επιχειρήσεις θα κάνουν πάρτυ στις διαφαινόμενες παραποτάμιες μπίζνες και όχι μόνο.2)Ο κ.Τσίπρας έσωσε την διάλυση της γερμανικής κυβερνήσεως ,η οποία κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα λόγω του μετανασευτικού,καρατώντας τους πρόσφυγες στις χωματερές των ελληνικών νησιών,αποτρέποντας το φαινόμενο να τριγυρίζουν στις πλατείες των γερμανικών πόλεων και να εκτοξεύουν τα ποσοστά του AfD ,στα ύψη.Ως εκ τούτων μάλλον εικόνισμα πρέπει να κάνει την κυβέρνηση ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ η κα Μέρκελ που θα ξαναβρεί τόσο “χρήσιμους συνεργάτες”.3)Εξυπηρετείται ο στόχος του εξωστρακισμού της Ρωσίας από τα Βαλκάνια,χωρίς κανένα εθνικό συμφέρον,αλλά αντιθέτως φέρνει την πατρίδα μας απέναντι από την Ρωσία την στιγμή που οσονούπω ακολουθούν σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή, στις οποίες εκ των πραγμάτων θα πρωταγωνιστήσει η Ρωσία και αφορούν άμεσα στα εθνικά μας θέματα…..Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.