Μουσείο Τυπογραφείας

Μηνύματα υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας

Με κατάμεστη την αίθουσα του κοσμικού κέντρου διασκέδασης “Κανάρια” στον Κουμπέ πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων “Άγιος Ιωάννης”, για την κοπή της βασιλόπιτας προς ενίσχυση της τιτάνιας προσπάθειας που αφιλοκερδώς καταβάλλει το Δ.Σ. του Συλλόγου, προσφέροντας συνεχώς αίμα από μέλη του και μη  για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Χανίων.

Την εκδήλωση πλαισίωνε μουσικοχορευτικά με λαϊκό πρόγραμμα η σχολή χορού “Χορότεχνο”, ενώ στην είσοδο του κέντρου υπήρχε στη διάθεση του κόσμου το θαυμάσιο εικονογραφημένο παραστατικά παραμύθι της συγγραφέως Άγγελας Μάλμου για ενίσχυση του Συλλόγου έχοντας τίτλο: “Η μικρή γαλάζια πεταλούδα”.

«Πρόκειται για ένα παραμύθι που βοήθησε  πριν από κάμποσα χρόνια τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα της ιατρικής σχολής μαθαίνοντας σημαντικά πράγματα για το αίμα, την αιμοληψία και την αιμοδοσία», δήλωσε στα «Χ.ν.» η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δέσποινα Ροδουσάκη για να τονίσει ότι « θα συνεχίσουμε πάλι από τα δημοτικά σχολεία με αυτό το παραμύθι ώστε να μάθουν τα παιδιά αυτή την προσφορά στον συνάνθρωπο που είναι ανεκτίμητης αξίας».

Η ίδια, συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου υπογραμμίζοντας τα εξής: «Διανύουμε το 10ο έτος από την ίδρυση μας η οποία έγινε με αφορμή την απώλεια της ζωής του παιδιού μου από τροχαίο δυστύχημα  του οποίου στη μνήμη ιδρύθηκε ο Σύλλογος έχοντας την ονομασία “Άγιος Ιωάννης”, καθώς Ιωάννη λέγανε το παιδί μου. Την προσπάθεια αυτή την ξεκινήσαμε με τον Σύλλογο μονίμων υπαλλήλων του Ναυστάθμου Σούδας που ήμουν γραμματέας  και τα πρώτα 25 άτομα του Συλλόγου προέρχονται από εκεί με αιμοδότες να είναι οι περισσότεροι από αυτούς έχοντας πρωτεργάτη τον Γεώργιο Φραγκάκη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.