Μουσείο Τυπογραφείας

Μην μείνουμε -πάλι- στον διάλογο

Κόσμος… πάει κι έρχεται τις τελευταίες ημέρες στο Δημαρχείο Χανίων, με τον Τάσο Βάμβουκα να έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης.
Στο πλαίσιο των συζητήσεων τίθενται σοβαρά προβλήματα της πόλης των Χανίων που διαχρονικά βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής αλλά παραδίδονται σαν… κληρονομιά στην επόμενη.
Ελεύθεροι χώροι, κυκλοφοριακό, στάθμευση, ηχορρύπανση, καθαριότητα, πεζοδρόμια, ασφάλεια. Ενα σωρό δελτία Τύπου και ανακοινώσεις έχουν γραφτεί για τα θέματα αυτά -και άλλα πολλά- από τους δημάρχους που πέρασαν τα περασμένα χρόνια. Ολοι τους άνοιγαν διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Φορείς, επαγγελματίες, ομάδες πολιτών. Μα οι συζητήσεις τελειωμό δεν είχαν.
Ετσι, τα προβλήματα γιγαντώνονταν και περίμεναν οι αυτοδιοικητικοί με έναν τρόπο “μαγικό” να λυθούν όλα, ώστε να μη μείνει κανείς δυσαρεστημένος.
Το ενδιαφέρον στρεφόταν σε ζητήματα “υψηλής” πολιτικής. Ψηφίσματα και αντιδράσεις για κυβερνητικές αποφάσεις. Κλίμα… επαναστατικό.
Σαφέστατα είναι καλό για κάθε Δημοτική Αρχή να δίνει τέτοιες μάχες, αλλά προτεραιότητα πρέπει να έχουν και τα ζητήματα της καθημερινότητας. Αυτά που αντικρίζει κανείς με το που κάνει το πρώτο βήμα έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Δυστυχώς, από αυτά έχουμε πάρα πολλά στα Χανιά…
Η νέα Δημοτική Αρχή, λοιπόν, ξεκίνησε όπως όλες· με διάλογο. Αυτό που μένει να δούμε είναι πώς θα συνεχίσει και αν θα σπάσει… αυγά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.