Μουσείο Τυπογραφείας

Μικροφύκη φέρνουν επανάσταση στον τομέα της διατροφής και των καλλυντικών (video)

1280x720_cmsv2_16d6f554-d87d-5906-9154-637b65087542-3585988Βρισκόμαστε στη Βόρεια Ισπανία, σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο όπου καλλιεργούν μικροφύκη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα επανάσταση στον τομέα της διατροφής και των καλλυντικών, χάρις σε αυτά. Πώς και μέχρι ποιο σημείο είναι αυτό δυνατόν;

Η έρευνά τους εστιάζει σε τέσσερα συγκεκριμένα είδη φυκών. Μπορούν να παράξουν Ωμέγα 3, λιπαρά οξέα δηλαδή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαιτητικό συμπλήρωμα και ως αντιοξειδωτικά στη βιομηχανία των καλλυντικών. Αλλά πριν γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται αυτά τα μικροφύκη να τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας.

Επιστήμονες από το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρότζεκτ vopsa χρησιμοποιούν μια περίπλοκη τεχνολογία για να αποσπάσουν τα Ωμέγα 3 και τα αντιοξειδωτικά.

Χρησιμοποιούν το CO2 για να διαρρήξουν τις μεμβράνες που προστατεύουν τις ενώσεις μέσα στα μικροσκοπικά φύκη. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το επιτυγχάνουν χωρίς τη χρήση χημικών διαλυτών.

Η εταιρία Neoalgae έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά διαιτητικά συμπληρώματα και καλλυντικά, που βασίζονται στα Ωμέγα 3 και στις αντιοξειδωτικές ουσίες από τα μικροφύκη.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η παγκόσμια ζήτηση για Ωμέγα 3 είναι περίπου 260.000 τόνοι ανά έτος, άρα η αγορά είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα πλεονεκτήματα που της προσφέρουν τα μικροφύκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.