Μουσείο Τυπογραφείας

Μικροί και μεγάλοι σκιτσογράφοι εν δράσει

Σκίτσα, κόμικ και κινούμενα σχέδια που οι ίδιοι δημιούργησαν παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου οι μαθητές του Εργαστηρίου Σκίτσου Χανίων, στην αίθουσα “Λεκτόριο”, στην οδό Μίνωος.
Μετά το τέλος της έκθεσης, ακολούθησε προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Απόδραση” από την ομάδα του εργαστηρίου “+anima”.
Όπως ανέφερε ο σκιτσογράφος, Μάριος Ιωαννίδης, υπεύθυνος των μαθημάτων σκίτσου σε ενήλικες και μαθητές σχολείου, πρόκειται για έργα που δημιούργησαν οι μαθητές κατά το πρώτο κύκλο που είναι τριμηνιαίος με σκίτσα και κόμικς. Τον κύκλο των μαθημάτων παρακολούθησαν δώδεκα ενήλικοι ενώ υπήρχε και ειδικό τμήμα για animation.
« Για τους περισσότερους είναι μια ωραία ασχολία, ένας τρόπος εκτόνωσης από όλη την καθημερινή πίεση. Αυτό που παρατηρώ είναι πως οι μικροί μαθητές είναι πιο δημιουργικοί με περισσότερη φαντασία. Το σκίτσο είναι ένας τρόπος έκφρασης ενώ το κόμικ συνδυάζει πολλές Τέχνες μαζί όπως σκηνοθεσία, φωτογραφία, ζωγραφική κ.α» ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στις 18 Φεβρουαρίου πρόκειται να αρχίσει ο νέος κύκλος μαθημάτων σκίτσου, για παιδιά και για ενήλικες

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.