Μουσείο Τυπογραφείας

“Μικροί επιστήμονες” στο Πολυτεχνείο Κρήτης! (φωτ.)

 • Οι χώροι του Πολυτεχνείου κατακλείστηκαν από παιδιά που ήρθαν μαζί με τους γονείς τους για να γνωρίσουν τα “μυστικά” της επιστήμης.
 • Η γοητεία των νέων τεχνολογιών δεν άφησε ασυγκίνητους τους μαθητές.
 • Το τμήμα Αρχιτεκτονικής είχε οργανώσει ξεχωριστές δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες.
 • Τα παιδιά παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα πειράματα που διεξάγονταν.
 • Η εικονική πραγματικότητα είχε το δικό της μερίδιο στις επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν.
 • Παράδοση και σύγχρονες τεχνολογίες δένουν αρμονικά μέσα από την επιστήμη.
 • Την ικανοποίησή του για την μεγάλη προσέλευση του κοινού εξέφρασε μιλώντας στα “Χ.ν.” ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Ευ. Διαμαντόπουλος.
 • Την ευκαιρία να νιώσουν... φοιτητές είχαν οι μαθητές του Δημοτικού που επισκέφθηκαν το Πολυτεχνείο στο πλαίσιο της Ημέρας Επιστήμης και Τεχνολογίας.
 • Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη βοήθεια και την καθοδήγηση φοιτητών και εκπαιδευτικών του Πολυτεχνείου
 • Η επιστήμη έχει τα δικά της... μαγικά όπως διαπίστωσαν τα παιδιά.
 • Η ρομποτική γοήτευσε για μια ακόμα χρονιά τα παιδιά.
 • Οι νέες τεχνολογίες είχαν τον “πρώτο λόγο” στα περίπτερα που επισκέφθηκαν τα παιδιά.
 • Μια ακόμα δυνατότητα που έδωσε η εκδήλωση ήταν να βρεθούν τα παιδιά μέσα σε πραγματικά εργαστήρια.
 • Το Πολυτεχνείο έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της αυτοκίνησης, όπως διαπίστωσαν όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής.

Με χαμόγελα, ενθουσιασμό και παιδικά πρόσωπα γεμάτα περιέργεια και ενδιαφέρον γέμισε το Πολυτεχνείο Κρήτης στο πλαίσιο της Ημέρας Επιστήμης και Τεχνολογίας 2018 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Κουνουπιδιανά.

Κυριολεκτικά χιλιάδες ήταν τα παιδιά που μαζί με τους γονείς τους κατέκλεισαν το Πολυτεχνείο προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας!
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που φέτος διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά και όπως κάθε χρόνο είχε ελεύθερη είσοδο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν σε “μικρούς επιστήμονες” να δοκιμάσουν πειραματικές πρακτικές και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη δύναμη που κρύβει η επιστημονική γνώση.
Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή και σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές προκειμένου τα παιδιά να επισκεφθούν το Space Lab του
Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Γεωεπιστημών – Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων, να κάνουν “Μαγικές Αλχημείες”
στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Περιβάλλοντος ή να ενημερωθούν για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης από τους ανθρώπους του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων.
Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το περίπτερο της “Ασύρματης Μαγείας χωρίς Μπαταρία” του Eργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών όπως και η δημοφιλής ομάδα “TUC Eco Racing: Aυτονομία και Οικολογία στην ηλεκτρική αυτοκίνηση”
του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής.
Μαγικές στιγμές με Φωτόνια και Ηλεκτρόνια χάρισε στα παιδιά το
Εργαστήριο Ηλεκτρονικής, ενώ το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων (TUC/MUSIC) συνδύασε την παράδοση με τις νέες τεχνολογίες προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
Περιπέτειες σε εικονική πραγματικότητα πρόσφερε το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων (TUC/MUSIC), ενώ το Eργαστήριο Δομημένου Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας μύησε τους μικρούς επισκέπτες στα μυστικά των “Πράσινων Σπιτιών”.
Απρόσμενα διαδραστικά παιχνίδια και ενθουσιώδεις ανακαλύψεις
χάρισε το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων, ενώ “τηλεκατευθυνόμενα” παιχνίδια από χαρτόνια
οργάνωσε το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων και ρομποτικές επιδείξεις πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων | Ρομποτική Ομάδα “Κουρήτες”.
Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση “Junior Επιστήμονες 2018” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου, του Επαγγελματικού Λυκείου Ελευθερίου Βενιζέλου και συνεργατών του Εργαστηρίου TUC/MUSIC.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” της Δευτέρας

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.