Μουσείο Τυπογραφείας

Μικρά της Πόλης

– Σάββατο και λαϊκή στη Μίνωος. Κόσμος πολύς. Φίλος που πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην παλιά Ρεγγίνα, συναντά στο δρόμο του ένα κάδο σκουπιδιών… ξέχειλο από ολοκαίνουργια, αχρησιμοποίητα σχολικά βιβλία! Πεταμένα, συνυπάρχουν με απορρίμματα φαγητών και άλλων σκουπιδιών, οπότε άχρηστα για αξιοποίηση (φωτ.). Μας στέλνει τη φωτογραφία, με το παράπονό του: «Γι’ αυτά τα βιβλία
-λέει- ξοδεύτηκαν εκατομμύρια των εκατομμυρίων ευρώ από τη φορολόγησή μας. Γιατί δεν λαμβάνεται ειδική μέριμνα ώστε, αν μεν περισσεύουν, να επιστρέφονται στο υπουργείο Παιδείας, αν πάλι δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου, γιατί δεν τα επαναφέρουν στην αποθήκη βιβλίων της Β/θμιας εκπαίδευσης για το μέλλον;» Τόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί ένα λελογισμένο μέτρο, ώστε να μην έχουμε αυτή τη θλιβερή εικόνα; Είπαμε, «δωρεάν Παιδεία», αλλά όχι και «δωρεάν σπατάλη»! Eλεος!

2.-γκραφιτι-παλιά πόλη -2019-Στ.Γ.Κ.– Κάπου στην παλιά πόλη, και ενώ οι κτήτορες των παλιών οικημάτων προσπαθούν να διατηρήσουν/συντηρήσουν το παλιό αρχιτεκτονικό τους στιλ, έρχονται οι “γκραφιτάδες” απρόσκλητοι και μουτζουρώνουν την αυθεντική εικόνα μιας παλιάς ιστορικής κατοικίας (φωτ.). Αν αυτό θεωρείται… τέχνη, τότε αυτοί οι επίδοξοι καλλιτέχνες αγνοούν την ιστορία του τόπου εντελώς, μη σεβόμενοι ένα πολύχρονο παρελθόν. Μήπως ο Δήμος πρέπει να ξαναδεί το θέμα των “γκράφιτι” στην παλιά -και όχι μόνο- πόλη;

3.- mnaret-2019 Στ.Γ.Κ. Κυριακή της Τυρινής και έναρξη από σήμερα των Νηστειών. Μαρτιάτικη λιακάδα και ένας περίπατος στα σοκάκια της παλιάς πόλης εκπλήσσει. Οπως αυτός ο μιναρές ο πολυφωτογαφημένος στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη -που όμως χρήζει επιδιόρθωσης (φωτ.).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.