Μουσείο Τυπογραφείας

Μικρά, μικρά μέσα κι έξω από τα Χανιά

Η ανάγκη για καλαισθησία και προστασίας του περιβάλλοντος αλλά  και η έκλειψη επικινδύνων καταστάσεων  τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη είναι η αφορμή που σχολιάζουμε καθημερινά τα κακώς κείμενα τα οποία πέφτουν στην αντίληψή μας ή που μας γίνονται γνωστά  από ευαισθητοποιημένους αναγνώστες μας.
Ξεραμένοι κορμοί από Φοίνικες

1

Στο πεζοδρόμιο  της οδού Γεωργιακάκηδων παράπλευρα με την κοίτη του Κλαδισού ποταμού δύο τεράστιοι σε διάμετρο κορμοί  από Φοίνικες που ξεράθηκαν  εμποδίζουν την διέλευση  των πεζών, αλλά και να μην είχαν υποστεί αυτή την καταστροφή, κάθε δέντρο θέλει τον κατάλληλο χώρο. Το σημείο αυτό ήταν εντελώς ακατάλληλο.

Τα σύμβολα όταν φθαρούν αντικαθίστανται

4

Για τις φθορές που φυσιολογικά συμβαίνουν με την πολυκαιρία είτε με τις κακές καιρικές συνθήκες στις Σημαίες, αναφερθήκαμε επανειλημμένα. Μία είναι η λύση. Να αντικαθίστανται και όχι να αιωρούνται σαν κουρέλια..

Το χωριό λέγεται Σταλός

6

Για τις πληροφοριακές πινακίδες στην περιοχή του Σταλού επί του κεντρικού δρόμου κοντά στη διασταύρωση για το παλιό χωριό, Πάνω Σταλός πού τοποθετήθηκαν πριν από λίγους μήνες με λανθασμένο τονισμό αναφερθήκαμε πλην όμως δεν αντικαταστάθηκαν και έτσι όσοι τις βλέπουν διαβάζουν τον Σταλό ως Στάλο. Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε μία μόνο όπου κάποιος φιλότιμος πολίτης προέβη με πρόχειρο μεν αλλά αποτελεσματικό τρόπο στη διόρθωση τονισμού σε μια εξ αυτών.

Η “Κακιά στροφή” να γίνει ευθεία οδός!  

8

Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της κεντρικής οδού Χανίων – Κολυμπαρίου με τον χαρακτηρισμό “Κακιά στροφή” κάτω από τον επικίνδυνο χωματένιο λόφο για όσους οδηγούν από και προς τον Κάτω Σταλό παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει με διάφορες επεμβάσεις εξακολουθεί να εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο σε όσους οδηγούν, αλλά και σε πεζούς. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών έπρεπε να είχαν επιστήσει την προσοχή των αρμοδίων ούτως ώστε με μία αξιόλογη μελέτη να μετατρεπόταν η “Κακιά στροφή” σε ευθεία οδό.

Τρεις κόμβοι χωρίς φανάρια!

Επιδημία στα φανάρια της οδού Μουρνιών από και προς το Νοσοκομείο αφού σε τρεις οδικούς κόμβους με τον πρώτο, την Αγία Μαρίνα στο Κόκκινο Μετόχι, τον άλλο όπως γράψαμε προχθές στην έξοδο της εθνικής οδού για τις Μουρνιές και τον επόμενο στο ύψος για το Νοσοκομείο.
Σε κανέναν από αυτούς δεν λειτουργούσαν χθες το πρωί τα φανάρια (κόκκινο)  διακοπής πορείας και (πράσινο)  προτεραιότητας.  Οι εικόνες που τραβήξανε μιλάνε από μόνες τους!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.