Μουσείο Τυπογραφείας

Μικρά – μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά

03Γυμνάσιο – Λύκειο Κολυμπαρίου

Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών ανακατασκευής του κτηριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Κολυμπαρίου ζήτησε η αντιπολίτευση κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά.
Αφορμή στάθηκε η έγκριση παράτασης της προθεσμίας κατά 2 μήνες για την κατασκευή μεταλλικής υποστύλωσης στο σχολείο (απείχε η “Λαϊκή Συσπείρωση” από την ψηφοφορία). Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις εργασίες. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Μαλανδράκης διευκρίνισε ότι η συμβατική υποχρέωση για την παράδοση του έργου λήγει τον ερχόμενο Μάιο, ενώ έκανε γνωστό ότι πριν από λίγες ημέρες υποβλήθηκε αίτημα από τον εργολάβο για παράταση του χρονοδιαγράμματος έως τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, δεσμεύτηκε
-μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Σολιδάκη- να υπάρξει πλήρης ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. καθώς, όπως τόνισε, είναι απαραίτητη η παρουσία των μηχανικών του Δήμου ώστε να παρουσιαστούν οι τεχνικές δυσκολίες που έχουν προκύψει.
Η ενημέρωση – συζήτηση αναμένεται, πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το έργο δεν προχωράει με τους ρυθμούς που πρέπει…
Καταψήφισε ο αντιδήμαρχος

Αίσθηση προκάλεσε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά η στάση του αντιδημάρχου Μ. Σολιδάκη κατά την ψηφοφορία του τελευταίου θέματος καθώς καταψήφισε την αναμόρφωση προϋπολογισμού για δαπάνες συνολικού ύψους 35.000 ευρώ που είχαν αναληφθεί, με απόφαση δημάρχου, στις 2 Ιανουαρίου για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών λόγω της πλημμύρας στις Δημοτικές Ενότητες Κολυμπαρίου και τον Πλατανιά. Ο αντιδήμαρχος αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και για τους Μουσούρους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος απάντησε ότι πριν ακόμα την κακοκαιρία είχαν βγει 90.000 ευρώ για τους Μουσούρους και κατά συνέπεια η περιοχή μπορούσε να καλυφθεί αν υπήρχε ανάγκη.

Βραβεύσεις αθλητών

Τους αθλητές του ζίου ζίτσου Ανδρονίκη Καζαλάκη και Ευτύχη Μπιτζανάκη που κατέκτησαν το 2018 το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα η πρώτη και το χρυσό στο πανευρωπαϊκό ο δεύτερος, βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση του. Στους 2 αθλητές του συλλόγου “Κουρήτες” ευχήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους και τους απέδωσε τιμητική πλακέτα.
Οι φορείς των Λάκκων, διά μέσου του αντιδημάρχου Μ. Σολιδάκη, πρόσφεραν επιπλέον ένα τάμπλετ στην Ανδρονίκη η οποία κατάγεται από την περιοχή τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.