Μουσείο Τυπογραφείας

Μια ξεχωριστή διάκριση που τιμά την Κρήτη

Κύριε διευθυντά,
επειδή υπάρχει και η Ελλάδα που μας γεμίζει περηφάνια αισθάνθηκα την ανάγκη να μοιραστώ το γεγονός αυτό μαζί σας.
Είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ πρόσφατα στην τελετή υποδοχής της Λυδίας Ε. Καβράκη από την Ακαδημία Αθηνών ως αντεπιστέλλον μέλος της στον κλάδο της “Επιστήμης των Υπολογιστών – Εμβιομηχανικής”. Η δρ Καβράκη είναι καθηγήτρια στην έδρα Noah Harding, στα τμήματα Επιστήμης Υπολογιστών και Εμβιομηχανικης (Bioengineering) του Πανεπιστήμιου Rice στο Χιούστον του Τέξας.
Είναι μια μεγάλη τιμητική διάκριση για μια Κρητικοπούλα που τελείωσε το Τμήμα Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Κρήτης το 1989 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ το 1995.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια όλοι οι παρευρισκόμενοι ακούσαμε τον Ακαδημαϊκό κ. Αθανάσιο Φωκά να παρουσιάζει τη λαμπρή πορεία της κυρίας Καβράκη στον επιστημονικό τομέα και να εξαίρει την προσωπικότητά της δεδομένου ότι η τιμώμενη, εκτός των άλλων, είναι το νεότερο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Η δρ Καβράκη είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ και της Ακαδημίας Ιατρικής Μηχανικής και Επιστήμης του Τέξας ενώ η επιστημονική της προσφορά έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί με πολλαπλά βραβεία. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τους “10 Λαμπρούς Επιστήμονες” από το περιοδικό Popular Science και ως μία από τους “100 κορυφαίους νέους ερευνητές στον κόσμο” από το Περιοδικό Technology Review του γνωστού Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Οπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει τέλος στις διακρίσεις. Η Λυδία παράλληλα με την φροντίδα της οικογένειάς της προωθεί με ζήλο και εργατικότητα την επιστημονική της καριέρα και δοξάζει το όνομα της Ελλάδας ανά τον κόσμο. Ο επιστημονικός κόσμος και φυσικά εμείς οι φίλοι περιμένουμε ακόμα πολλά από αυτήν.
Η νέα της διάκριση μας έκανε όλους περήφανους.
Ας την έχει ο Θεός πάντα καλά.
Με πολλή αγάπη,
Ουρανία Μπαρμποπούλου – Λουπάση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.