Μουσείο Τυπογραφείας

Μια προσπάθεια από παλιά μέχρι σήμερα με αίσιο τέλος

Κύριε διευθυντά,
μια προσπάθεια για άρδευση του ΒΑ Αποκόρωνα (πρώην Δήμος Βάμου) που ξεκίνησε το 2005 επί δημαρχίας κ. Στυλιανού Μιχελάκη από ασφαλείς πληροφορίες βρίσκεται στο στάδιο της ένταξης της μελέτης
Η μελέτη άρδευσης από το 2005 ύψους περίπου 2.500.000,00 ευρώ για την άρδευση του ΒΑ τμήματος του Δήμου Βάμου φιλοδοξούσε και φιλοδοξεί να λύσει τα τόσο μεγάλα προβλήματα υδροάρδευσης της περιοχής. Μιας περιοχής με τεράστια οικιστική και τουριστική ανάπτυξη και έντονη αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα. Μέρος του σχεδιαζόμενου έργου δημοπρατήθηκε το 2006 και εκτελέστηκε το 2007 ύψους 633.000,00 ευρώ λύνοντας το πρόβλημα άρδευσης στη χωρική ενότητα των χωριών Λιτσάρδα και Σούρη. Η δυσκολία ολοκλήρωσης του συνολικού έργου παρά το ότι είχε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και ωριμότητα βρισκόταν στην έλλειψη χρηματοδότησης επειδή προγράμματα χρηματοδότησης έργων άρδευσης δεν προκηρύσσονταν.
Στη νέα δημοτική περίοδο αναγγέλθηκε πρόγραμμα χρηματοδότησης και υποβλήθηκε η πρόταση από τον Δήμο Αποκορώνου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ενταχθεί μέσα στο επόμενο Φεβρουάριο.
Μια σπουδαία κατάληξη μιας πολύχρονης προσπάθειας για ένα έργο που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η περιοχή.
Θέλω να συγχαρώ προκαταβολικά και να ευχαριστήσω όλους αυτούς που προσπάθησαν και νοιάστηκαν για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.

Σταμάτης Ι. Σγουράκης
υποψήφιος δήμαρχος Αποκορώνου

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.