Μουσείο Τυπογραφείας

Μία παρέα κόντρα στον καιρό

“Πλώρη” για την Ολλανδία βάζει σήμερα ο Σπύρος Κουτσορινάκης με την αθλητική παρέα του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας” προκειμένου να λάβουν μέρος στον μαραθώνιο του Αμστερνταμ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.
Μία παρέα που με τη στάση της καταρρίπτει τα τείχη του κοινωνικού αποκλεισμού που θέλει τα άτομα με αναπηρία στο περιθώριο, ενώ συγχρόνως στοχεύει να κάνει ευρύτερα γνωστό το πολύτιμο έργο του χανιώτικου Συλλόγου “Ορίζοντα”.
Ενας Σύλλογος, ο οποίος εδώ και χρόνια, έχοντας ως βάση την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η χανιώτικη κοινωνία, βοηθά αφιλοκερδώς καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες των θεραπειών και του αγώνα που δίνουν.
Ολα αυτά αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια στιγμή η Πολιτεία ουσιαστικά έχει αποποιηθεί των ευθυνών της ως προς την παροχή βασικών υπηρεσιών πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υπό το κράτος της νεοφιλελεύθερης λογικής και των υπολογισμών των μνημονίων.
Κόντρα σε αυτές τις λογικές και τους υπολογισμούς κι έχοντας να αντιπαρατάξει μονάχα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, θα τρέξει μεθαύριο η αθλητική παρέα του “Ορίζοντα” στο Αμστερνταμ.
Κι αυτός είναι κι ο λόγος που τουλάχιστον στην καρδιά μας η συγκεκριμένη παρέα είναι ήδη νικήτρια…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.