Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Μία ακόμη γαλάζια σημαία

14aΗ δεύτερη από τις τέσσερις γαλάζιες σημαίες, που φέτος θα αναρτηθούν στον Δήμο Πλατανιά, κυματίζει απ’ το πρωί του Σαββάτου στην παραλία που βρίσκεται μπροστά απ’ το ξενοδοχείο “Porto Platanias – Beach Resort”.

Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο αντιδήμαρχος Πλατανιά Νίκος Δασκαλάκης τόνισε ότι «οι τουρίστες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι όπου υπάρχει γαλάζια σημαία υπάρχει και καθαρή θάλασσα. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών στις περιοχές που υπάρχουν γαλάζιες σημαίες, ενώ αποτελεί και ένα πολύ καλό διαφημιστικό προϊόν.
Ο κ. Δασκαλάκης σημείωσε ακόμα ότι «αυτό πιστεύουμε ότι το έχουμε καταφέρει στον Δήμο Πλατανιά, αφού κάθε χρόνο οι θάλασσές μας βραβεύονται, ενώ για τη συγκεκριμένη παραλία, είναι η 10η χρονιά στην οποία αναρτάται γαλάζια σημαία». Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμα ότι «το 60% του τουριστικού προϊόντος στον Νομό μας, βρίσκεται κάθε χρόνο στον Δήμο Πλατανιά. Ετσι η όποια επιτυχία ή αποτυχία του Δήμου μας στο τουριστικό κομμάτι, έχει αντίκτυπο και στον Νομό».

Από την πλευρά της η κα Σοφία Καπάκη από το “Porto Platanias” τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα βρίσκονται στο προσκήνιο. Ενα από αυτά που ενδιαφέρουν τους ξένους, είναι και η καθαρότητα των θαλασσών και των ακτών, στις περιοχές που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία, που επί 10 συναπτά έτη βραβευόμαστε με τη γαλάζια σημαία. Αυτό έχει συμβάλλει, εκτός των άλλων, και στην αύξηση των ξένων επισκεπτών στον τόπο μας».
Η κα Καπάκη σημείωσε επίσης ότι όσον αφορά την καθαρότητα των ακτών και των θαλασσών στον Δήμο μας, αυτό οφείλεται στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει η Δημοτική Αρχή, στους κατοίκους και στους καταστηματάρχες, καθώς βέβαια και στο σημαντικό έργο που επιτελεί η ΔΕΥΑΒΑ». Αναφορικά με τη φετινή τουριστική σεζόν, η κα Καπάκη τόνισε ότι «η χρονιά δείχνει μέχρι στιγμής να εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι μέχρι το τέλος».
Φεστιβάλ “γη, πολιτισμός, τουρισμός”
Το 4ο Φεστιβάλ: “Γη, πολιτισμός, τουρισμός” του Δήμου Πλατανιά θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 20 Ιουλίου στο εκθεσιακό κέντρο “Πολυχώρος” (www.plataniasexpo.gr) στον Πλατανιά και θα είναι αφιερωμένο στο κρητικό κρασί.
Η κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής από τους εκθέτες θα γίνεται στο Δημαρχείο Πλατανιά, στο Γεράνι μέχρι και τη 1η Ιουλίου καθημερινά από 9 – 12μ.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού περιπτέρων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Πλατανιά (www.platanias.gr ) καθώς και στα τηλ:
• Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού
Δασκαλάκης Νικόλαος 6976 114 007.
• Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά.
• Χαλακατεβάκης Ηλίας 694 6066940.
• Καραπατάκη Κατερίνα 6945157667.
• Μαναρώλη Ελένη 6955069731.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.