Μουσείο Τυπογραφείας

Μη μείνουμε στα λόγια για τον Β.Ο.Α.Κ.

Μία πρώτη θετική εξέλιξη για την αναβάθμιση της εθνικής οδού στην Κρήτη προέκυψε από τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υποδομών στο νησί.
Στο παρελθόν βέβαια έχουμε ακούσει πολλά και μεγαλεπήβολα σχέδια που έμειναν στα χαρτιά. Συνεπώς, καλό θα είναι να μην πετάμε στα σύννεφα μέχρι να δούμε το έργο να ξεκινά και να ολοκληρώνεται.
Το πιο ουσιαστικό από όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αφορά τα διόδια. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον γλυτώνουμε από αυτόν τον βραχνά. Ο υπουργός αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στο νησί “αδειάζοντας” έτσι και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που ήταν ο μόνος που επέμενε να μπουν… μπάρες στην εθνική οδό.
Το σχέδιο του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων άνοιξε επιτέλους τον δρόμο για να αναβαθμιστεί η εθνική οδός. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να προχωρήσουν οι μελέτες και οι διαγωνισμοί, ενώ χρονοβόρες αναμένεται να είναι και οι διευκρινίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις της χρηματοδότησης.
Μέχρι τότε όμως, δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό που έχουμε σήμερα. Δηλαδή έναν δρόμο καρμανιόλα, στον οποίο καθημερινά πληρώνουμε βαρύ φόρο αίματος. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για άμεσα έργα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Εν κατακλείδι, χθες μπήκαν οι βάσεις για να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη αυτό που δικαιούται. Εναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Ευχή όλων είναι όσα ειπώθηκαν χθες να μη μείνουν στα λόγια, αλλά να μετουσιωθούν σε πράξεις. Το γρηγορότερο δυνατόν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.