Μουσείο Τυπογραφείας

Μεξικάνικη τρέλα

4Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έχοντας πλέον δει όλες τις ομάδες, έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Εμείς, αφού είδαμε τον πρώτο γύρο, ξεχωρίσαμε το Μεξικό, που εκτός του ότι πέτυχε την έκπληξη νικώντας την Γερμανία, εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και -παρότι νωρίς στην διοργάνωση- έδειξε ότι έχει μια “στρωμένη” ομάδα που συνδυάζει ιδανικά το ταλέντο, την εμπειρία και το ψυχωμένο παιχνίδι.
Στην άμυνα, ο Οτσόα προσφέρει σιγουριά στα γκολπόστ, ενώ η ηγετική προσωπικότητα του αρχηγού, Μάρκες, δίνει -όταν χρειάζεται- περισσότερο ηθικό. Από την μέση και μπροστά, οι Γκουαρντάντο, Ερέρα, Κάρλος Βέλα, Τσικαρίτο έχουν την ποιότητα που χρειάζεται σε αυτό το επίπεδο.
Στο παιχνίδι με τους Γερμανούς, το Μεξικό φώναξε ένα δυνατό “παρόν”, δείχνοντας τις προθέσεις του σε αυτό το τουρνουά και ότι κοιτάει “στα μάτια” τον όποιο αντίπαλο. Η γκολάρα του Λοθάνο -ίσως το ωραιότερο μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ-ήταν το τονωτικό που χρειάζεται η ομάδα για την δύσκολη συνέχεια. Εάν βελτιώσει τα τελειώματα του, το Μεξικό, μπορεί να φτάσει ψηλά, βάζοντας ένα τέλος στην “κατάρα” των αποκλεισμών του στην φάση των “16”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.