Μουσείο Τυπογραφείας

Μέτρα πολλά – μέτρο καθόλου

900 και πλέον σελίδες μέτρα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που ψήφιζε αργά χθες βράδυ η Βουλή των Ελλήνων. Μέτρα, να βαρεθείς να… μετράς. Aγνωστο βέβαια, αν αυτή τη φορά υπήρξαν “αδιάβαστοι” βουλευτές.
Γνωστό και δεδομένο είναι όμως, ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο σε αυτό τον τόπο, εντός κι εκτός κοινοβουλίου. Γίναμε τις τελευταίες ημέρες μάρτυρες “πύρινων” λόγων στη βουλή. Διαξιφισμοί, αντεγκλήσεις, ειρωνείες. Αναμφίβολα δεν είναι αυτή η εικόνας μια χώρας που προσπαθεί να βγει από την κρίση, αλλά μιας χώρας που ο ένας κοιτάει να “βγάλει τα μάτια” του άλλου.
Μα κι αν είχε λαλιά το κοινοβούλιο τι θα έλεγε; «Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω…». Ο δικός μας τοπικός μικρόκοσμος των Χανίων το επιβεβαίωσε σε σημαντικό βαθμό τις τελευταίες ημέρες. Φοιτητές να αρπάζονται με συνδικαλιστές, ένας εμπορικός σύλλογος κομμένος στα δυο κι ένας δήμος να τσακώνεται με μια συλλογικότητα μέσω ανακοινώσεων.
Η συναίνεση δεν είναι πανάκεια, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει σε αυτόν τον τόπο σε ένα – δυο βασικά θέματα να κοιτάξουμε να βρούμε σημεία επαφής, μπας και κάνουμε -όχι πολλά- ένα βήμα μονάχα προς τα εμπρός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.