Μουσείο Τυπογραφείας

Μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου της απόρριψης μπαζών στο Ηράκλειο

mpaza1Δραστικά μέτρα με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της απόρριψης για μπάζα σκουπίδια και άλλων αντικειμένων σε δρόμους της πόλης κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους, λαμβάνει η  Δημοτική Αρχή Ηρακλείου. Το πρόβλημα είναι έντονο κυρίως στην περιοχή της Φοινικιάς, όπου όπως γνωστοποιήθηκε από το δήμο τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας απομακρύνουν σε μηνιαία βάση πολλές δεκάδες κυβικά από μπάζα και άχρηστα υλικά, καθαρίζουν τους χώρους, αλλά σε χρόνο μηδέν έρχονται ξανά αντιμέτωποι με ανάλογες καταστάσεις. Για τον σκοπό αυτό, ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης Καθαριότητας και Πρασίνου Χάρης Μαμουλάκης, ζήτησε την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τον πολιτικό της προϊστάμενο Μαρίνο Παττακό, αποφασίστηκε να ζητηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να τους επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες που έχουν τέτοια υλικά να μην τα απορρίπτουν οπουδήποτε, αλλά να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία στα τηλέφωνα 2813409600 & 2813409621, να ενημερώνουν για τα ογκώδη αντικείμενα και να κανονίζεται η αποκομιδή τους. «Η απόθεση απορριμμάτων και μπάζων σε μη εξουσιοδοτημένους χώρους επιφέρει πρόστιμο από την νομοθεσία, ενώ οι παρεμβάσεις καθαρισμού σε ιδιωτικούς χώρους από τις δημοτικές υπηρεσίες, χρεώνονται στον ιδιοκτήτη του κάθε οικοπέδου», αναφέρει σε ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.