Μουσείο Τυπογραφείας

“Μετά το χαος τι ;” παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Παν. Ρουμελιώτη

IMG_20190320_200850Το βιβλίο “Μετά το χαος τι ; Σύγχρονες απειλές και μελλοντικές προκλήσεις” του Παν. Ρουμελιώτη παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ιστορικό Καφέ “ΚΗΠΟΣ”.

Για το βιβλίο μίλησαν οι οικονομολόγοι Παναγιώτης Αλεβιζάκης και Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κονσολάκης.

Στο βιβλίο επιχειρείται να αναδειχθούν τα κρίσιμα προβλήματα, οι απειλές και οι προκλήσεις που καθορίζουν τους νέους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και την εξέλιξη του διεθνούς συστήματος.
Εξετάζονται οι παλαιές και νέες απειλές και προκλήσεις που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια και την πρόοδο στον κόσμο. Έτσι, αναλύονται θέματα όπως η απειλή της κλιματικής αλλαγής, η ενεργειακή μετάβαση, ο ρόλος της τεχνολογικής καινοτομίας, της ψηφιοποίησης και του κυβερνοχώρου στην οικονομία, οι κοινωνικές, γεωοικονομικές και γεωπολιτικές σχέσεις, η μετανάστευση, η διεθνής τρομοκρατία και ο ρόλος του ισλαμικού φανατισμού στη γεωπολιτική.
Επίσης, παρουσιάζονται οι νέοι γεωοικονομικοί συσχετισμοί και αναλύονται οι παράγοντες που αποσταθεροποιούν την παγκοσμιοποίηση, όπως οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις, οι ανισότητες, η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός.  Τέλος, εξετάζεται και το θέμα της διακυβέρνησης της παγκοσμιοποίησης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Χανιώτικα νέα της Πέμπτης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.