Μουσείο Τυπογραφείας

Μετά τις εξαγγελίες

Πλούσιο το πακέτο παροχών που παρουσίασαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο, επικαλούμενοι τα πλεονάσματα των τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα των σκληρών θυσιών -κατά τον πρωθυπουργό – του ελληνικού λαού.
Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν φτάνουν το 1,060 δισ. ευρώ το 2019 και ανεβαίνουν στα 3,3 δισ. ευρώ το 2020, με τα φετινά μέτρα να είναι σαφώς… πιο ενδιαφέροντα αφού αφορούν άμεσα στην τσέπη της κοινωνίας μας: 13η σύνταξη, και μειώσεις στον ΦΠΑ τροφίμων, εστίασης και ενέργειας.
Τα μέτρα δε, του 2020, όπως είπε και ο πρωθυπουργός θα αργήσουν να ψηφιστούν, θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά θα κληθεί να τα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, εφόσον εξασφαλίσει τη συναίνεση των θεσμών για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Πάντως οι θεσμοί… μάλλον πιάστηκαν εξαπίνης, όπως φάνηκε και από την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, φεύγοντας από την Αθήνα: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δέσμη μέτρων ελάφρυνσης θα εξεταστούν στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και θα αξιολογηθούν με βάση την τήρηση των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων και τη συνέπεια με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα έναντι του Eurogroup.
Να περιμένουμε άραγε τρικλοποδιές και τις… γνώριμες συστάσεις από τις Βρυξέλλες;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.