Μουσείο Τυπογραφείας

Μέσω… Αγγλίας το κρούσμα στα Χανιά

Οι επαφές που είχε με άτομα που ταξίδεψαν από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από τη Βρετανία, ήταν η αφορμή που θορύβησε τον 66χρονο για να κάνει το τεστ για κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που διαγνώστηκε στον νομό μας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, ο ίδιος μη νιώθοντας καλά τις τελευταίες ημέρες, έκανε το τέστ και σήμερα βγήκε θετικό το αποτέλεσμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 66χρονος είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ, έχει καλή κλινική εικόνα με χαμηλό πυρετό και θα παραμείνει σε χώρο στην περιοχή της επαρχίας Κισσάμου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν είναι μόνιμος κάτοικος ή επισκέπτης. Αν κριθεί απαραίτητο, το νοσοκομείο Χανίων είναι σε αναμονή να τον νοσηλεύσει. Παράλληλα γίνονται όλες οι διαδικασίες για να εντοπιστούν άνθρωποι με τους οποίους ενδεχομένως να έχει έρθει σε επαφή.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται καθημερινά τα τεστ στο Νοσοκομείο Χανίων, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν καθημερινά από το Ηράκλειο, πρωί κι απόγευμα.

Αυτό που επισημαίνεται πάντως από όλες τις πλευρές είναι ο επαγγελματισμός με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση το ιατρικό προσωπικό με το οποίο ήρθε σε επαφή ο 66χρονος, καθώς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

3 Σχόλια

  • [giorgos milonakis] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μας μπολιασε … δεν γινωταν να μεινουμε καθαροι Καλη αναρωση και μακαρι να μην εχει κολισει αλλον

  • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

    Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τα τεστ πηγαίνουν στο Ηράκλειο, οδικώς φαντάζομαι, και εκεί γίνονται οι διαγνωστικές εξετάσεις του δείγματος. Πόσο δύσκολο είναι να γίνονται στο δικό μας νοσοκομείο αυτές οι διαγνώσεις προκειμένου να κερδίζουμε χρόνο και χωρίς να βρίσκεται διαρκώς κάποιος στο δρόμο ρισκάροντας κάποιο ατύχημα και πολύ περισσότερο, χάσιμο πολύτιμου χρονου; Όπως και να το κάνουμε θέλει ένα 2,5ωρο επιεικώς να φτάσει. Και μετά τα αποτελέσματα τηλεφωνικώς; Ή αλλιώς άλλες 2,5 ώρες; Σύνολο 5 για τα επίσημα αποτελέσματα;

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ ~ ~ Απάντηση

    Επέμενα από μέρες και το είπα στον αντιδήμαρχο και σε βουλευτές πως όποιος έρχεται από το εξωτερικό στα Χανιά πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα. Με έγραψαν όλοι και τώρα μας ήρθε έτσι το πρώτο κρούσμα από την Μεγάλη Βρετανία και δεν ξέρουμε βέβαια σε πόσους έχει μεταδοθεί ως τώρα. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους αυτούς που δεν έχουν μυαλό!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.