Μουσείο Τυπογραφείας

Μεσκλά: Το φαράγγι του Σαρακηνού

2bΙσως να είναι περισσότερα από τριανταπέντε χρόνια που ηλικιωμένος από Μεσκλά αναφέρθηκε σε ένα άγνωστο φαράγγι στον δρόμο από Μεσκλά για Ζούρβα.
Σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο, χωματόδρομος οδηγεί ως την αρχή του και πιο μέσα συναντούμε τις πόρτες που είναι ακόμη στενότερες από αυτές του φαραγγιού Ιμβρου.
Εφθασα ως εκεί μετά από τόσα χρόνια με φίλο αλλά τώρα δυστυχώς δεν έχει καθόλου νερό. Εχει πραγματοποιηθεί όμως ένα ωραίο έργο με μονοπάτι, γεφυράκια, ξύλινα καγκελάκια και εκεί όπου το παρκάρισμα, καθιστικό. Είναι όμως ανάγκη οπωσδήποτε να τοποθετηθεί στον κεντρικό δρόμο πινακίδα για το φαράγγι, απόσταση κ.λπ. αφού μόνο η πινακίδα του έργου χρηματοδότησης κ.λπ. δεν πληροφορεί σε τίποτα.
Η πολύ μικρή ξύλινη πινακίδα που κάποιος πρέπει να υποθέσει ότι από το φαράγγι το μονοπάτι οδηγεί στην Ζούρβα δεν βοηθά. Επίσης έχει καταστραφεί ο χάρτης από τη σχετική πινακίδα στην είσοδο του φαραγγιού. Και με την ευκαιρία ας γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι το φαράγγι είναι του Σαρακηνού και όχι Σαρακήνα. Και αυτό από έναν θρύλο για κάποιον Σαρακηνό που σε δύσκολες στιγμές πήδησε με το άλογο του πάνω από την κορυφή της “πόρτας”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.