Μουσείο Τυπογραφείας

Μέρες δοκιμασίας

Στην κρίση που περνά η χώρα και στις θυσίες που κάνει ο λαός αναφέρθηκε -για μια ακόμη φορά- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά από το Αγιο Ορος, εκφράζοντας, παράλληλα, την πίστη ότι σιγά – σιγά η Ελλάδα αφήνει πίσω τις μέρες της δοκιμασίας.
Εν μέσω των κινητοποιήσεων των αγροτών, των γιατρών και εργαζομένων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που αυτές τις μέρες αγωνίζονται για να αποτρέψουν το κλείσιμο του Οργανισμού, αλλά και αντιδράσεων  – διαμαρτυριών από ένα σωρό άλλους κλάδους που θίγονται από τα κυβερνητικά μέτρα και τα απανωτά νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ, ατενίζουν… με αισιοδοξία το… άμεσο μέλλον.
Η “μαυρίλα”, την οποία βλέπουν καθημερινά μπροστά τους οι χιλιάδες των πολιτών και των νοικοκυριών, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, αλλά και η ανεργία που συνεχώς αυξάνεται, ως φαίνεται δεν τους αγγίζει ώστε να ανακοινώσουν επιτέλους και κάποιο μέτρο για να πει και ο απλός λαός ένα “πάλι καλά”.
Περισσότερο τους ενδιαφέρει η τρόικα, η βιωσιμότητα του χρέους, το χρηματοδοτικό κενό, το πρωτογενές πλεόνασμα, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και η Γιούροστατ με τα δημοσιονομικά τους στοιχεία.
Οι μέρες της δοκιμασίας, δυστυχώς, συνεχίζονται. Μετρούν χρόνια! Και αν τελικά γίνει αποδεκτό και το νέο πακέτο βοήθειας που συζητείται τον τελευταίο καιρό σε Βρυξέλλες και Γερμανία, οι μέρες αυτές τελειωμό δεν θα έχουν….

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.