Μουσείο Τυπογραφείας

Μειωμένες ανάγκες άρδευσης

Μειωμένες είναι οι ανάγκες σε άρδευση την τρέχουσα εβδομάδα καθώς οι βροχές των προηγούμενων ημερών “ξεδίψασαν” τα φυτά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών.

Χθες, το Ινστιτούτο εξέδωσε «για την ενημέρωση των αγροτών και τη σωστή άρδευση των καλλιεργειών» το εβδομαδιαίο «Δελτίο αναγκών σε νερό άρδευσης των καλλιεργειών». Στο δελτίο αναφέρονται οι ανάγκες σε νερό των κυριοτέρων καλλιεργειών (ελιά, εσπεριδοειδή και αβοκάντο) για την εβδομάδα 7 – 13/10/2013 (κ.μ. ανά στρέμμα) στις διάφορες περιοχές του Ν. Χανίων. Η εκτίμηση των αναγκών γίνεται με τα κλιματικά δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας και τον φυτικό συντελεστή της καλλιέργειας, ενώ ο αριθμός δόσεων καθορίζεται από τον τύπο του εδάφους.
12Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ανάγκες άρδευσης στο σύνολο των εξεταζόμενων περιοχών είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της βροχόπτωσης και των βορείων ανέμων που επικράτησαν. Επειδή οι βροχές ήταν τοπικές, η μεγαλύτερη μείωση είναι στην περιοχή των Δήμων Πλατανιά και Αποκορώνου.
Επισημαίνεται ότι οι προτεινόμενες ανάγκες είναι ενδεικτικές και δεν αντικαθιστούν τις ανάγκες που εκτιμούνται σε συγκεκριμένους αγρούς με πραγματικά στοιχεία (σύσταση εδάφους, μικροκλίμα της περιοχής κ.λπ.). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της πληροφορίας του δελτίου οι αγρότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2821083442 και 2821083443 τις εργάσιμες ώρες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.