Μουσείο Τυπογραφείας

Μεγαλοϊδεάτης ο Ράμα

Τα τελευταία γεγονότα μετά τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου ελληνικής καταγωγής στο χωριό Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου στην Αλβανία, αποδεικνύουν ότι η διαχείριση του θέματος απ’ τις αρχές των Τυράνων ήταν αποκαλυπτική των διαθέσεων των Αλβανών απέναντι στην ελληνική μειονότητα. Οι Ελληνες εκεί από την εποχή του Μπερίσα αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, διότι οι γείτονες προσπαθούσαν, να δείξουν ότι είχαν το πάνω χέρι, θεωρούσαν τους Ελληνες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Μετά το ατυχές γεγονός της απώλειας μιας ζωής και την τροπή που πήραν τα πράγματα, πρέπει η εληνική πλευρά ν’ αντιληφθεί ότι κινούμαστε σε τεντωμένο σχοινί. Δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, να προχωρήσουμε με τους Αλβανούς σε συμφωνία διευθέτησης εθνικών θεμάτων. Δεν πρέπει προς το παρόν να σηκώσουμε τους τόνους. Με δεδομένο ότι στην περιοχή είμαστε ο ισχυρότερος του παιχνιδιού, οφείλουμε να γνωστοποιούμε τις παραβάσεις, που γίνονται και μετά τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Διαθέτουμε σημαντικά εργαλεία, να “νουθετούμε” τους γείτονες, όποτε απαιτείται.
Οταν όμως έχεις, μπροστά σου έναν Εντυ Ράμα, να ονειρεύεται τη μεγάλη Αλβανία, που απλώνεται σε περιοχές εκτός συνόρων της, στη Fyrom και στο Κόσοβο και ζητά «συνοριακές διορθώσεις» τα πράγματα δυσκολεύονται. Ξεχνά φαίνεται, ότι υπάρχει πίσω του και η Β. Ηπειρος και στην εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι δύσκολα τα πράγματα, όταν βλέπουμε ότι η στάση του Ράμα έναντι της Ελλάδος ταυτίζεται μ’ αυτήν του Ερντογάν.
Απόδειξη των ανωτέρω είναι, ότι επί πρωθυπουργίας Μπερίσα, ενώ είχαμε μια συμφωνία οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ.στο Ιόνιο που είχε ψηφισθεί απ’ την Αλβανική Βουλή, ο Ράμα ως αντιπολίτευση έστειλε το θέμα στο Συνταγματικό Δικαστήριο με αποτέλεσμα να “παγώσει” η συμφωνία. Παράλληλα κατηγόρησε τον Υπουργό και τον Γ.Γ. των Υπ. Εξωτερικών για εσχάτη προδοσία. Απεφάνθη τότε το Δικαστήριο, ότι η συμφωνία βλάπτει τα αλβανικά συμφέροντα. Επικαλέσθηκε επιχειρήματα ο Ράμα παρόμοια με της Τουρκίας, που προβάλλει στο Β. Αιγαίο.
Ο μεγαλοϊδεάτης Εντυ Ράμα θέλει να αναδείξει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του αλβανικού στοιχείου που υπάρχει στην περιοχή και ότι αυτός μπορεί να είναι ο συνομιλητής με τη Διεθνή Κοινότητα για τους απανταχού Αλβανόφωνους. Φλερτάρει με τον εθνικισμό έχοντας με το μέρος του και το κόμμα των Τσάμηδων, οι οποίοι ανακοινώνουν το ανύπαρκτο “τσάμικο ζήτημα” και τον βοηθούν στο παιχνίδι, που παίζεται εις βάρος μας.
Υπ’ όψι ότι το Ειδικό Δικαστήριο Ιωαννίνων τον Μάιο 1945 καταδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες και απαλλοτρίωσε τις περιουσίες τους, ως δωσιλόγους κατά τη διάρκεια της Ιταλογερμανικής κατοχής, οι οποίοι μετά την αποχώρηση των κατακτητών κατέφυγαν στην Αλβανία για ν’ αποφύγουν τις κυρώσεις.
Ο Εντυ Ράμα δεν υπολογίζει καθόλου τις διαφορετικές πλευρές που ισχύουν για θέματα, που ανακύπτουν με τους γείτονές του. Η συμπεριφορά του με ηγέτες των χωρών αυτών είναι απαξιωτική, χαρακτηριστικό της ιδιόμορφης προσωπικότητάς του. Είναι μονοδιάστατος, όπως και ο Ερντογάν, τον οποίον φαίνεται ότι αντιγράφει με τον μεγαλοϊδεατισμό του, ότι είναι σημαντικός ηγέτης στα Δ. Βαλκάνια!

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ 12 Νοεμβρίου 2018 ~ 14:17 ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,η Αλβανία του Ράμα είναι ενταγμένη στο βαλκανικό τάξο που εγκλωβίζει την χώρα μας,όπως αυτό περιγράφεται στο περίφημο έργο”Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας” του ισλαμιστή,οθωμανιστή,πρώην ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, που είναι το “κοράνι”των νεοοθωμανών που κυβερνούν στην ΄Αγκυρα.Αρκεί μόνον να αναρωτηθεί κανείς τι χρησιμεύει η τουρκική βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο.Ως εκ τούτου ότι λέει και πράττει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είναι μέρος ενός γενικώτερου στρατηγικού σχεδιασμού των εξ ανατολών γειτόνων μας.΄Εχοντας λοιπόν “ξένες πλάτες” νομίζει ότι μπορεί να αποθρασύνεται όσο θέλει.Η πατρίδα μας πρέπει να αντιμετωπίσει με την ίδια σοβαρότητα όλα τα ζητήματα που προκύπτουν στα βόρεια σύνορα της όπως του Αιγαίου ,της Κύπρου και της ΑΟΖ και για αυτό το λόγο το ταυτόχρονο άνοιγμα(στην κατάσταση που είναι η χώρα) όλων των Εθνικών μας θεμάτων,δηλαδή η διαίρεση των διπλωματικών κλπ δυνάμεων μας είναι η επιτομή της αυτοκαταστροφικής σχιζοφρένειας.Ειδικά στα Ελληνοαλβανικά η χώρα μας ,έχει την δυντατότητα,ως μέλος της ΕΕ και ως λύτης πολλών αλβανικών προβλημάτων με τα εμβάσματα των εδώ εργαζομένων που πάνε προς βορά να “εκλογικεύσει” πολλά πράγματα,χωρίς να “σηκώσει σκόνη” με φανφάρες και άχρηστες εντάσεις,που βολεύουν μόνο τα πιόνια της ΄Αγκυρας.Μέσα στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ πρέπει να διευθετηθεί και το θέμα των Ελλήνων της Β.Ηπείρου που θα πρέπει να προωθηθεί εντός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος. Τα παραπάνω βέβαια απαιτούν Εθνικούς σχεδιασμούς και ευρύτατη συναίνεση και όχι μονοδιάστατες δουλειές του ποδαριού. Στις διεθνείς σχέσεις δεν έχει πέραση το κουτόχορτο που σερβίρεται για εσωτερική κατανάλωση,εκεί το πολύ να σε αξιοποιήσουν ως χρήσιμο ηλίθιο για να κάνουν την δουλεία τους……Με εκτίμηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.