Μουσείο Τυπογραφείας

Μεγάλη συμμετοχή στον Φωτογραφικό Μαραθώνιο

Προβολή των Χανίων μέσα από τα “κλικ” δεκάδων φωτογράφων που συμμετείχαν χθες στον Φωτογραφικό Μαραθώνιο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Chania International Photo Festival.
Στον μαραθώνιο που διήρκησε από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, με αφετηρία το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, συμμετείχαν περισσότεροι από 60 φωτογράφοι, στην πλειοψηφία τους Έλληνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ο μικρότερος σε ηλικία ήταν ένα 12χρονος λάτρης της φωτογραφίας που συνοδευόταν από τον πατέρα του.
Οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ενώ οι δύο πρώτοι θα λάβουν χρηματικό έπαθλο.
Όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 2ου Chania International Photo Festival και της Blank Wall Gallery Μάρκος Δολόπικος η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ εκτός από Έλληνες συμμετείχαν και ξένοι φωτογράφοι.  «Ο Φωτογραφικός Μαραθώνιος γίνεται ουσιαστικά για να μάθουν αυτοί που έρχονται την πόλη των Χανίων, είναι ένα κίνητρο για να ψάξουν περισσότερο τον τόπο. Οι φωτογραφίες αυτές που θα βγάλουν οι συμμετέχοντες θα κυκλοφορήσουν παντού μέσω ίντερνετ (social media, sites), οπότε με αυτό τον τρόπο και προβάλλονται τα Χανιά αλλά και το φεστιβάλ μας», σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.