Μουσείο Τυπογραφείας

Με το καλαμάκι από το μπιτόνι

Θα το θέσω κομψά: Προτιμούμε τον Γερμανό τουρίστα από ένα ξένο επενδυτή;
Στην παρούσα φάση του σχεδιασμού του πρώτου τριμήνου – γέφυρα, όλο το βάρος πέφτει στους ξένους επισκέπτες, από το φθινόπωρο και μετά -για να γίνει το ριμπάουντ της ανάπτυξης- νομίζω ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην προσέλκυση επενδύσεων, ταυτόχρονα και παράλληλα με την στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σίγουρα είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Ο γράφων δεν στηρίζει το επιχειρείν από μόδα.
Πιστεύω ότι όλη η αξία της εργασίας και όλο το πλέγμα της κοινωνικής συνοχής στηρίζεται από την επιχειρηματικότητα και την ουσιώδη παρέμβαση του κράτους που ρυθμίζει την αγορά και απονέμει δικαιοσύνη.
Το λίμπεραλ κατεστημένο της Δύσης διαψεύστηκε από την Covid-19, τώρα σε πρώτη φάση όλοι επιστρέφουμε στο εθνικό κράτος ως κλωβό προστασίας και προόδου.
Σε δεύτερη φάση πρέπει να ξανασυζητήσουμε για τους διεθνείς κανόνες.
Δεν ξέρω ας πούμε, αν μπορεί να μαζεύει ψίχουλα με swap από το Κατάρ ο Ερντογάν για να εξυπηρετήσει ένα δυσανάλογο δημόσιο χρέος.
Οι Αμερικανοί λένε follow the money. Ακολουθήστε την διαδρομή του χρήματος για να ανακαλύψετε τι κρύβεται πίσω από τους τσαμπουκάδες.
Θα το πω απλά.
Δεν μπορεί να έχει χαλάσει το σύστημα ύδρευσης στο σπίτι σου, να έχεις κοριζιάζει και να θεωρείς σωτηρία να πίνεις νερό με το καλαμάκι από το μπιτόνι του γείτονα.
Εκτιμώ ότι μετά από όλα αυτά που ζήσαμε, πολλά πράγματα θ’ αλλάξουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.