Μουσείο Τυπογραφείας

Με SMS θα ενημερώνονται για τα διαζύγια οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία

027A614E8274D60BCE52E5498732E880Με γραπτό μήνυμα θα ενημερώνονται εφεξής οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία όταν οι σύζυγοί τους θα βγάζουν δικαστική απόφαση για διαζύγιο.

Σύμφωνα με τον Σκάι, η καινούργια ρύθμιση, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Κυριακή, θέτει τέλος στο φαινόμενο των «κρυφών διαζυγίων», όπου οι άνδρες έθεταν τέλος στους γάμους τους δίχως καν να ενημερώσουν τις συζύγους τους.

Η ρύθμιση προβλέπει πως το δικαστήριο που εκδίδει το διαζύγιο οφείλει να ενημερώνει αμέσως την εκάστοτε γυναίκα μέσω SMS.

Γυναίκα δικηγόρος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg πως το καινούργιο σύστημα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των διαζευγμένων γυναικών, ειδικά σε ό,τι αφορά την διατροφή που τους οφείλεται.

Οι νέες πρόνοιες θα αποτρέψουν επίσης την κατάχρηση του πληρεξουσιότητας που έχουν οι άνδρες σύζυγοι. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μετά τον χωρισμό οι άνδρες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώην γυναικών τους ούτε να λαμβάνουν οικονομικές αποφάσεις για λογαριασμό τους.

Την τελευταία διετία ο διάδοχος στον θρόνο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει προωθήσει μέτρα που διευρύνουν τις ελευθερίες των γυναικών, όπως την άρση της απαγόρευσης στην οδήγηση.

Ωστόσο, οι γυναίκες υπήκοοι του σουνιτικού βασιλείου υπόκεινται σταθερά σε πληθώρα περιορισμών, που πηγάζουν από την ανδρική κηδεμονία στην ζωή τους.

Μεταξύ άλλων, δίχως συναίνεση του άνδρα κηδεμόνα τους δεν δικαιούνται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, να εκδώσουν διαβατήριο, να παντρευτούν ή να ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.