Μουσείο Τυπογραφείας

Με Μακρόν το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού Μητσοτάκη

Από το Παρίσι ξεκινάει η ευρωπαϊκή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Θα ακολουθήσει στις 24 Αυγούστου επίσκεψη στο Βερολίνο και συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Στις 3 Σεπτεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Χάγη όπου θα συναντήσει τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Ο στόχος της περιοδείας
Ο διακηρυγμένος στόχος της περιοδείας Μητσοτάκη είναι να παρουσιαστούν στους Ευρωπαίους οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να αρχίσει να οικοδομείται μια νέα εικόνα αξιοπιστίας. «Πείθουμε και ταυτόχρονα διεκδικούμε», είπε στο CNN Greece πηγή του Μαξίμου, περιγράφοντας τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ωστόσο, στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Μετά το πρώτο «όχι» της κ. Μέρκελ στο αίτημα για τη μείωση των πλεονασμάτων, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Άλλωστε, η καγκελάριος ήταν σαφής στις δηλώσεις της στις 10 Ιουλίου: «Το πλαίσιο προϋποθέσεων (ΣτΣ για το χρέος) παραμένει. Και βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα, για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.