Μουσείο Τυπογραφείας

Πλήθος πιστών στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χαλέπας

Πανηγυρικά εορτάστηκε τόσο την παραμονή όσο και σήμερα ημέρα της εορτής ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας Χαλέπας μ’ εκατοντάδες προσκυνητές να προσέρχονται στη χάρη Της ν’ ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν. Της Πανηγυρικής αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός με πλειάδα κληρικών.
Ο εορταζόμενος Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας, θεμελιώθηκε το 1908 και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του με την οικονομική υποστήριξη ενοριτών και πολλών άλλων πιστών αλλά προπαντός με την βοήθεια από ορθόδοξες κοινότητες του εξωτερικού και εγκαινιάστηκε το 1923. Πρόκειται για σταυροειδή ναό με τρούλο του οποίου στο εσωτερικό μέρος έχει αγιογραφηθεί ο παντοκράτορας από τον μεγάλο καλλιτέχνη αγιογράφος της εποχής εκείνης Γεώργιο Πολάκη από το Κεφάλι των Εννιά Χωριών Κισάμου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.