Μουσείο Τυπογραφείας

Ενωτικό μήνυμα για την 25η Μαρτίου (φωτ.)

Με λαμπρότητα ο διπλός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα Χανιά

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821, στα Χανιά.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της Σημαίας στο ιστορικό φρούριο Φιρκά της παλιάς πόλης των Χανίων.

Ακολούθησε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Στις 11:40 θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Χανίων εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων κ.α. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Στις 12:00, Παρέλαση (στο καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Επίσης το παρών στις εκδηλώσεις δίνει και η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Νωρίτερα σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Σταθακης και όσο και η κα Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκαν στο ενωτικό μήνυμα της ημέρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βαμβουκας επισήμαναν την ανάγκη για εθνική Ομόνοια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.