Μουσείο Τυπογραφείας

Με εντάσεις το έκτακτο Δ.Σ. Πλατανιά για τις καταστροφές

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις καταστροφές που υπέστη ο δήμος Πλατανιά κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε τον νομό Χανίων έγινε το βράδυ της Τετάρτης.
Το παρών στο συμβούλιο πέρα από τους δημοτικούς συμβούλους έδωσαν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ζήτησαν άμεσες και μόνιμες λύσεις ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις με τους συμβούλους.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια του συμβουλίου ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης μέχρι την Παρασκευή οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών θα έχουν καταρτίσει τα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση των ζημιών και το κόστος τους ενώ επεσήμανε πως θα γίνει αίτημα για να ακολουθηθούν διαδικασίες εξπρές όπως στην Μάνδρα Αττικής. Ο κ. Μαλανδράκης είπε ότι τα 10 εκατομμύρια που θα δοθούν από το Υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια Κρήτης αφορούν τον καθαρισμό των δρόμων ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία .

Επίσης τόνισε πως ο Δήμος ζητάει 2 εκ. χρηματοδότηση για τον καθαρισμό των δρόμων και την απομάκρυνση λάσπης, χωμάτων και βράχων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ντουντουλάκης ανέφερε πώς είναι ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξαν νεκροί και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις ζημιών και να δοθούν το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Επίσης επεσήμανε ότι ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα καθώς οι ζημιές στο δήμο είναι πολύ μεγάλες.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του συμβουλίου κάτοικοι των Λάκκων τα σπίτια των οποίων κινδύνευαν μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής προκειμένου να μείνουν εκεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.