Μουσείο Τυπογραφείας

Με μπαλόνια αλληλεγγύης γέμισε το Ενετικό λιμάνι (φωτογραφίες)

Με πολύχρωμα μπαλόνια, που πρόσφεραν στους πολίτες, οι εθελοντές του συλλόγου Ορίζοντας πλημμύρισε σήμερα το Ενετικό λιμάνι των Χανίων, στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας  για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ΄΄Δώσε Ελπίδα, Χάρισε Ζωή’’, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά μυελού των οστών σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Όπως αναφέρονταν στα ενημερωτικά φυλλάδια που μοίραζαν οι εθελοντές του Ορίζοντα, ένα ποσοστό 20% των ασθενών που πάσχουν από λευχαιμία, λεμφώματα, μεσογειακή αναιμία ή μεταβολικά νοσήματα, δεν βρίσκει συμβατό δότη.
Μάλιστα το 70% των ασθενών δεν βρίσκουν συμβατό δότη μέσα στην οικογένεια τους και θα πρέπει να αναζητηθεί μη συγγενής εθελοντής αιμοδότης από το Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Για περισσότερες πληροφορίες όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο Ορίζοντα (28210 79650 ) ή τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας ( 210 7775615-6) ή στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών του ‘’Χάρισε Ζωή’’- ΚΕΔΜΟΠ στην Πάτρα (261 0997510)

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.