Μουσείο Τυπογραφείας

Ματιές στον κόσμο

1

Εξτρεμιστές εθισμένοι σε… ροζ βίντεο

Με την πρόθεση να πλήξει το κύρος τους, η υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α. είχε θέσει υπό παρακολούθηση ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών καταγράφοντας τις συνήθειές τους να επισκέπτονται πορνογραφικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τον ιστότοπο “Huffington Post” που επικαλείται στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τον Εντουαρντ Σνόουντεν.

Η NSA θέλει να δείξει την «υποκρισία» των έξι προσώπων τα οποία κατασκόπευσε. Ολοι τους είναι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι που απευθύνουν πύρινες ομιλίες υπέρ του τζιχάντ, του ισλαμικού ιερού πολέμου, αναφέρει το εσωτερικό έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Ο πρώην τεχνικός της NSA καταζητείται από την Ουάσινγκτον γιατί διοχέτευσε στον Τύπο στοιχεία για τις μεθόδους παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών από τις Η.Π.Α.
«Το κύρος των εξτρεμιστών αυτών πλήττεται όταν η ιδιωτική και δημόσια συμπεριφορά τους είναι ασύμβατες», επισημαίνει το έγγραφο κάνοντας αναφορά σε προγενέστερη έκθεση αξιολόγησης.
«Ορισμένες από τις αδυναμίες αυτές, αν αποκαλυφθούν, θέτουν υπό αμφισβήτηση την αφοσίωση των εξτρεμιστών αυτών στο σκοπό του τζιχάντ, οδηγώντας σε μείωση ή πλήρη απώλεια του κύρους τους».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποδεικτικά στοιχεία της υπηρεσίας παρακολουθήσεων, ένας ισλαμιστής παρακολουθεί ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχόμενου και χρησιμοποιεί τη γλώσσα του σεξ απευθυνόμενος σε μικρά κορίτσια. Το έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της “Huffington Post” είναι το τελευταίο μιας σειράς που διοχέτευσε σε μεγάλες εφημερίδες ο Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στη Ρωσία.
Στο έγγραφο δεν αναφέρεται αν τα έξι πρόσωπα που παρακολουθούσε η NSA έχουν σχέσεις με συνωμοσίες Πάντως, και οι έξι ισλαμιστές διαμένουν εκτός των Η.Π.Α., διευκρινίζει ο ιστότοπος, αν και ένας μεταξύ αυτών αναφέρεται ότι μπορεί να έχει ή αμερικανική υπηκοότητα ή το καθεστώς του μόνιμου κατοίκου.
Oπως ήταν φυσικό, η NSA δεν διέψευσε το περιεχόμενο του άρθρου ούτε την εγκυρότητα του έγγραφου που αποκάλυψε ο Σνόουντεν.

2Λίμνη στη Βοσνία  εξαφανίστηκε!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μια μικρή λίμνη στο χωριό Σάνιτσα της Βοσνίας εξαφανίστηκε και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Ολα ξεκίνησαν όταν οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού ξύπνησαν και στη θέση της λίμνης, απλά είδαν έναν… κρατήρα.
Ξαφνικά το προηγούμενο βράδυ, η γη άνοιξε και “κατάπιε” τη λιμνούλα κι οτιδήποτε υπήρχε μέσα και γύρω από αυτή, όπως ψάρια και δέντρα που υπήρχαν στην όχθη. Μάλιστα, πολλοί κάνουν λόγο για θαύμα που δεν εξαφανίστηκαν και τα πλαϊνά σπίτια.
Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε στη θέση της μεγαλώνει συνεχώς κι αυτή τη στιγμή έχει διάμετρο 50 μέτρα και βάθος 30. Οι χωρικοί αποκαλούν τον κρατήρα «Άβυσσο» και επικαλούνται διάφορες ανατριχιαστικές ιστορίες για φαντάσματα και μεταφυσικά φαινόμενα, όπως το ότι ο ιδιοκτήτης της λίμνης, που πέθανε πριν ένα μήνα, αποφάσισε να την πάρει μαζί του!
Ωστόσο, ο διευθυντής του βοσνιακού γεωλογικού ινστιτούτου είπε ότι πρόκειται απλά για ένα γεωλογικό φαινόμενο. «Αυτό είναι απολύτως τίποτα το ασυνήθιστο, ειδικά όταν ξέρεις τη μορφολογία του εδάφους εδώ. Δεν είναι κοινό, αλλά στη γεωλογία αυτό είναι κάτι που συνήθως συμβαίνει», δήλωσε ο Hazim Hrvatovic

3-Σκελετός δεινοσαύρου πωλήθηκε για 480.000 ευρώ
Γνωστός βρετανικός οίκος δημοπρασιών, στο δυτικό Σάσσεξ, δημοπράτησε πρόσφατα σκελετό δεινοσαύρου, ηλικίας 160 εκατομμυρίων ετών. Ο σκελετός με όνομα «Μίστυ» αγοράστηκε από κάποιον για… 480.000 ευρώ. Το όνομα του ατόμου, που έδωσε τόσα χρήματα, παραμένει άγνωστό, ενώ πολλοί είναι της άποψης ότι αγοράστηκε από κάποιο σχετικό Iδρυμα ερευνών.
Ο σκελετός, που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα έξι σχετικά πλήρη δείγματα στον κόσμο. Eχει μήκος 17 μέτρα και ύψος 6 μέτρα.
Ανήκει σε θηλυκό διπλόδοκο δεινόσαυρο και ανακαλύφθηκε το 2009, στο Γουαιόμινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο σκελετός προέρχεται από έναν φυτοφάγο διπλόδοκο (Diplodocus longus), ο οποίος πωλήθηκε μαζί με άλλα παλαιοντολογικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων τα απολιθώματα ενός Ιχθυόσαυρου και μια συλλογή οστών εξαφανισμένων πτηνών Ντόντο.
Το σκελετό ανακάλυψαν στο Ουαϊόμινγκ των Η.Π.Α. το 2009 οι γιοι του παλαιοντολόγου Raimund Albersdoerfer, ηλικίας 11 και 14 ετών. Ο παλαιοντολόγος εργαζόταν στην τοποθεσία Dana Quarry, μια τεράστια πηγή απολιθωμάτων, όπου στο πλαίσιο ανασκαφών έχουν ανακαλυφθεί εντυπωσιακοί σκελετοί δεινοσαύρων. Όταν έστειλε τους γιους του για παιχνίδι, ο παλαιοντολόγος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τα παιδιά επέστρεψαν με ένα γιγάντιο οστό, εύρημα εξαιρετικής σημασίας. Η ομάδα του έπιασε αμέσως δουλειά και μετά από εννέα εβδομάδες ανασύρθηκε ολόκληρος ο σκελετός του θηλυκού δεινοσαύρου, που ονομάστηκε Misty.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.