Μουσείο Τυπογραφείας

Μαθητικές ψηφιακές δημιουργίες

Ευφάνταστα ψηφιακά επιτεύγματα που δημιούργησαν μαθητές των σχολείων των Χανίων έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό την Πέμπτη το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ρομποτική, προγραμματισμός, ψηφιακές δημιουργίες, εργαστήρια φωτογραφίας, κινούμενης εικόνας και κινηματογραφικής τέχνης, προβολή ταινιών, συνθέτουν ένα πανόραμα μαθητικής δημιουργικότητας που επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

«Το φεστιβάλ είναι μια γιορτή μαθητών, μια γιορτή έμπνευσης. Τα παιδιά παρουσιάζουν τα έργα που δημιούργησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους», σημείωσε ο σχολικός σύμβουλος πληροφορικής στη Δυτική Κρήτη Γιώργος Γώγουλος και πρόσθεσε ότι μέσα από τα έργα των μαθητών και τον ψηφιακό διάλογο που προωθεί το φεστιβάλ μπορεί κανείς να διακρίνει αφενός τη ματιά των νέων απέναντι στην τεχνολογία και αφετέρου τη θέση τους απέναντι σε θέματα καθημερινότητας.

«Η συμμετοχή στο φεστιβάλ αποτελεί κίνητρο που οδηγεί σε ανάπτυξη της εφευρετικότητας των μαθητών και ενισχύει την ενεργή συμμετοχή τους στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία όλη τη χρονιά. Είναι χαρά για τα παιδιά και ευκαιρία καλλιέργειας κοινωνικών δεξιοτήτων καθώς το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο, επιβραβεύεται κάθε συμμετοχή», τόνισε η προϊσταμένη Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις από έργων από ομάδες μαθητών των Χανίων, του Αγίου Νικολάου, του Αγρινίου, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Καβάλας, της Καλαμάτας, της Κέρκυρας, της Κομοτηνής, της Λάρισας, της Μυτιλήνης, της Πάτρας, του Πύργου Ηλείας, της Ρόδου, της Σύρου, των Τρικάλων, της Φλώρινας, και της Χίου μέσω τηλεδιάσκεψης (Πλατφόρμα Centra Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου).

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την αρωγή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής, της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή, 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.