Μουσείο Τυπογραφείας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μαθητές στην πισίνα

46Με επίδειξη των δεξιοτήτων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της περιόδου, έπεσε χθες το πρωί η αυλαία για το πρόγραμμα κολύμβησης στο οποίο πήραν μέρος χιλιάδες παιδιά από δημοτικά σχολεία των Χανίων.
Η επίδειξη διεξήχθη στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου τα μαθήματα κολύμβησης, το κολυμβητήριο Χανίων.
Μαθητές κολύμπησαν στην 12,5άρα πισίνα μπροστά στους γονείς τους, δείχνοντας τις δεξιότητες που απέκτησαν από τους προπονητές.
«Αντί του μαθήματος της γυμναστικής στον προαύλιο χώρο των σχολείων διεξήχθησαν μαθήματα κολύμβησης στο κολυμβητήριο», τόνισε στις δηλώσεις του στα “Χ.ν.” ο συντονιστής του προγράμματος και γυμναστής, Λευτέρης Βρόσγος. «Το πρόγραμμα έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από τους γονείς και κυρίως τα παιδιά, τα οποία δεν έβλεπαν την ώρα να έρθουν στο κολυμβητήριο για να κολυμπήσουν», σημείωσε ακόμη ο κ. Βόσγος που είχε τη γενική εποπτεία του προγράμματος.
Απόδειξη της σημαντικότητας που είχαν τα μαθήματα κολύμβησης είναι ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν 1600 παιδιά από 47 διαφορετικά σχολεία που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιομέτρων από το κολυμβητήριο. Η μεταφορά τους γινόταν δωρεάν, ή ενδεχομένως αν χρειαζόταν από τους ίδιους τους γονείς τους. Συνολικά, οι παρουσίες τους στο κολυμβητήριο ήταν δέκα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ως στόχο είχαν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές στο κολύμπι, αλλά και να μάθουν ν’ αντεπεξέρχονται σε κινδύνους στη θάλασσα ή την πισίνα.
Μιλώντας στα “Χ.ν.”, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Μηλιαράκης, σημείωσε ότι, «είναι ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Επειδή είμαστε μία ναυτική χώρα, το μάθημα της κολύμβησης θα έπρεπε να ήταν πρωτεύον ώστε ν’ αποκτήσουν τα παιδιά δεξιότητες με το υγρό στοιχείο. Το βασικό ζήτημα δεν είναι μονάχα ότι τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπάνε σωστά, αλλά κι ότι μαθαίνουν τις στοιχειώδεις γνώσεις της ναυαγοσωστικής, δηλαδή των κινδύνων του νερού για τον εαυτό τους και για τους άλλους», κατέληξε ο κ. Μηλιαράκης.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.