Μουσείο Τυπογραφείας

“Μαθήματα” οδικής συμπεριφοράς

2Ενα απίστευτο περιστατικό που δείχνει πολλά για την οδική νοοτροπία του Ελληνα και την τήρηση των κανόνων, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά, συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών (και της υπογράφουσας).
Ηταν 1:30 το μεσημέρι στη συμβολή της οδού Δικτύννης με Φαλασάρνης (κοντά στη Γογονή) μετά το τέλος του σχολείου, όταν παππούς που οδηγούσε μηχανή, μετέφερε τα εγγόνια του στο σπίτι με τον εξής τρόπο: Είχε βάλει μπροστά του το μικρό εγγόνι και το μεγαλύτερο, πίσω του. Και τα δύο παιδιά δεν φορούσαν κράνος. Ο ίδιος φορούσε!
Εκείνη την ώρα περιπολικό της Τροχαίας βρισκόταν στην άκρη του δρόμου. Μάλιστα μέσα στο όχημα επαβαινε ο Διοικητής της Τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης. Αμέσως έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει και με αυστηρό ύφος τον ενημέρωσε ότι αυτό που έκανε ήταν αντίθετο με τον ΚΟΚ, ήταν παράνομο, επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών και προβλέπεται συγκεκριμένη ποινή. Παράλληλα με φιλικό και ευγενικό τρόπο μίλησε στα παιδιά, τα ρώτησε εάν είναι καλά και τους εξήγησε τι συνέβη.
Στην σύσταση του διοικητή της Τροχαίας, ο παππούς διαμαρτυρήθηκε έντονα φωνάζοντας εξοργισμένος εναντίον του: «Σοβαρά το λες; Θα βάλεις σε εμένα πρόστιμο;; Δεν ξέρετε να κάνετε τη δουλειά σας!! Δεν πιάνετε αυτούς που πρέπει και θα βάλετε πρόστιμο σε εμένα;;;».
«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά», ήταν η απάντηση του διοικητή της Τροχαίας ο οποίος κρατώντας τη ψυχραιμία του, επανέλαβε τη σύσταση ζητώντας από τον οδηγό να κατεβάσει τα παιδιά από τη μηχανή ενώ τον διαβεβαίωσε πως την επόμενη φορά που θα τον δει να κάνει το ίδιο, θα του επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή.
Ο οδηγός δεν σταμάτησε να φωνάζει όμως υποχρεώθηκε να κατεβάσει τα παιδιά από τη μηχανή και να συνεχίσουν με τα πόδια τη διαδρομή μέχρι το σπίτι.
Υπενθυμίζεται πως η παραβίαση διατάξεων για τη χρήση ζώνης – προστατευτικού κράνους καθώς και η παραβίαση διατάξεων για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών, τιμωρούνται με αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

2 σχολια

  • [MANOS] ~ 8 Μαρτίου 2019 ~ 16:51 ~ Απάντηση

    Λίγο ήθελε ακόμα ο ”ήρωας” της υπόθεσης και θα έλεγε στον ίδιο τον Διοικητή την περίφημη φράση ”ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”. Η νοοτροπία μας δεν μας επιτρέπει να ακούσουμε τη φωνή της λογικής, του νόμου και όχι μόνο. Το εγώ και ο ωχαδερφισμός μας, μάς κάνει να ”στερούμαστε” των φυσικών αισθήσεων και να λειτουργούμε ως ”υπανάπτυκτοι”. Ο παππούς, φορώντας το κράνος εξέθετε εν αγνοία του τα ίδια του τα εγγόνια σε κίνδυνο, ”τρικάβαλο” και χωρίς κράνη, τουλάχιστον δύο (2) τα παραπτώματα. Μήπως όμως τα παιδιά ήταν αρκετά μικρά και έχριζαν συνοδείας και για αυτό θα έπρεπε και η αστυνομία εν προκειμένω να μεταφέρει κατ΄εξαίρεση τα παιδάκια στο σπίτι τους και ειδικά αν αυτό ήταν ακόμα μακριά; Πρέπει και αυτοί να δείχνουν το καλό και φιλάνθρωπο τους πρόσωπο. Καλές οι συστάσεις ή τα πρόστιμα προς γνώση και συμμόρφωση στους παραβάτες αλλά χρειάζεται και λίγη καλή πρόθεση ώστε να δώσουν κίνητρα σε αυτούς. Να μπω στον πειρασμό να αναρωτηθώ αν μας εγγυάται κανείς ότι ο συγκεκριμένος παππούς δεν θα υποπέσει ξανά στο ίδιο σύνθετο παράπτωμα;

  • [Δημητρης] ~ 8 Μαρτίου 2019 ~ 21:35 ~ Απάντηση

    Οι φυσικοι γονεις καμμια ευθηνη……..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.