Μουσείο Τυπογραφείας

«Μας έχουν γράψει στα… τερλίκια τους»

Οι μέρες περνούν, η μια κακοκαιρία διαδέχεται την άλλη στον νομό Χανίων, και τα έργα αποκατάστασης από την περσινή θεομηνία, σέρνονται, θυμίζοντας σε όλους μας ότι είναι πολύ εύκολο να «κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, αλλά όχι όλους για πάντα».
Στον Σταλό, στο Πέρα Πλατάνι, στα Μεγάλα Χωράφια κεντρικό κράτος και Περιφέρεια χαβαλεδιάζονται.
Και χαβαλεδιάζονται βγάζοντας επιδεικτικά την γλώσσα στην τοπική κοινωνία, επειδή τίποτα απολύτως δεν γίνεται πέρα από πασαλείμματα, και ο νομός Χανίων βούλιαξε από την ημετέρα αδιαφορία.
Κατά μέσον όρον χρειάζονται μια δεκαετία αυτοί που στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες, για να λύσουν ένα πρόβλημα.
Αν τα τοπικά προβλήματα είναι περισσότερα του ενός, χρειάζονται μια χρυσή τριακονταετία για να εξαγγείλουν λύση.
Αυτό σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι μας έχουν υποσημειώσει… στα τερλίκια τους και λίγο πιο πάνω.
Ούτε αυτό το χάλι στα Μεγάλα Χωράφια τους συγκινεί, ούτε τίποτε άλλο, αφού θα κόψουν και φέτος μπόλικες βασιλόπιτες.

4 Σχόλια

 • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

  Το θέμα σ΄αυτή την ιστορία είναι ότι την πένα την χορηγούμε εμείς.Ας φροντίσουμε τουλάχιστον το μελάνι να μην είναι διαρκείας και ανεξίτηλο….Καλή χρονιά σε όλους

 • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

  Πιθανόν να πρέπει να περιμένουμε κάτι σαν τον “Χρυσούν Αιώνα του Περικλέους”, ώστε να έχουμε ελπίδες να αποκατασταθούν όλες αυτές οι καταστροφές απ’ άκρη σ’ άκρη του νόμου μας. Και αν, βεβαίως – βεβαίως, μας δώσουν την πρέπουσα σημασία.

  • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

   Διότι, βεβαίως – βεβαίως, αφού βγάλαμε τους ίδιους δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά τους απέναντι μας. Οι δυτικοί και οι ανατολικοί. Μονίμως σε αντιπαλότητα. Κάτι σαν τους Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες.

 • [Theofania] ~ ~ ~ Απάντηση

  Αδιαφορία οι έχοντες καρέκλες ή πένα και μελάνι ☹️🙈!!!όταν έγιναν εκλογές (!?!) που βάλατε το σταυρουδάκι σας ????στις επόμενες …σωστά λοιπόν τον σταυρό στο ψηφοδέλτιο ,,👍🙌..καλή χρονιά ,μφχ Th

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.