Μουσείο Τυπογραφείας

Μαριάς: Δεν τόλμησε ο Τσίπρας δημόσια να ζητήσει την εξόφληση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Notis MARIASΔεν τόλμησε ο Τσίπρας δημόσια με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο να ζητήσει την εξόφληση των Γερμανικών Οφειλών από τον Σταϊνμάγερ τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο Star Κεντρικής Ελλάδας με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας που συμπίπτει μάλιστα με την 74η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου 1944.

Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε τη στάση του Α. Τσίπρα ο οποίος στη συνάντησή του με τον Σταινμάγερ δεν τόλμησε να αναφερθεί δημόσια με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο στο τεράστιο εθνικό θέμα της άμεσης εξόφλησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα οι οποίες ως γνωστόν συμπεριλαμβάνουν τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών. Η έμμεση αναφορά του πρωθυπουργού στο θέμα με εντελώς αόριστες διατυπώσεις για «διαφορές από το μακρινό παρελθόν» που πρέπει να επιλυθούν «με βάση το διεθνές δίκαιο» δείχνει μια εντελώς υποχωρητική και φοβική στάση της κυβέρνησης έναντι της Γερμανίας στο ζήτημα των Γερμανικών Οφειλών παρατήρησε ο Νότης Μαριάς καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να προχωρήσει τόσο στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον Κρατικό Προυπολογισμό όσο και στην τιτλοποίηση του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου.

Επιπλέον επισήμανε ότι δεν αρκεί η συγγνώμη εκ μέρους της Γερμανικής πλευράς η οποία μάλιστα συνοδεύθηκε με σκληρή στάση και δηλώσεις άρνησης εξόφλησης των Γερμανικών Οφειλών εκ μέρους του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η Ολομέλεια της Ελληνικού Κοινοβουλίου πρέπει να υιοθετήσει με Ψήφισμα το σχετικό πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών που ξεπερνούν τα 300 δις ευρώ πλέον τόκων και κάλεσε τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου να προχωρήσει στη χορήγηση σχετικής άδειας για την εκτέλεση της αμετάκλητης Απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Τέλος έκλεισε την συνέντευξή του προαναγγέλλοντας την άμεση κατάθεση σχετικής Αναφοράς του στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις όπως έχει άλλωστε δεσμευθεί σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της εξόφλησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων είχε θέσει για τελευταία φορά ο Νότης Μαριάς στις 12 Ιουλίου 2018 με σχετική Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ με πρωτοβουλία του Νότη Μαριά διεξάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία στο (http://www.warreparations.eu/) για την εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.